Harta site-ului
Ajutor
​Organigrama și statele de personal au fost aprobate de către Consiliul raional în cadrul ședinței extraordinare
​Organigrama și statele de personal au fost aprobate de către Consiliul raional în cadrul ședinței extraordinare

Pentru asigurarea organizării eficiente a activității Autorității executive, a subdiviziunilor și instituțiilor publice din subordinea Consiliului rational, la data de 22 ianuarie curent a fost convocată ședința extraordinară a Consiliului raional în cadrul căreia a fost examinată și aprobată organigrama și statele de personal ale Autorității executive. Proiectul dat a parcurs etapa de consultare public, unde consilierii raionali au venit cu propuneri la proiectul de decizie inițial.
În urma dezbaterilor publice, în cadrul ședințelor Comisiilor de specialitate și dezbaterilor din cadrul ședinței Consiliului raional, decizia a fost aprobată cu votul majorității consilierilor raionali prezenți la ședință. Astfel urmează a fi implementate politicile de personal, în conformitate cu prezenta organigramă şi state de personale, ținând cont de prevederile legislației în vigoare.
Pe ordinea de zi a şedinţei, consilierii raionali printr-un dialog constructiv şi productiv au examinat şi votat practic unanim toate cele 6 chestiuni şi anume:
Proiectul ,,Cu privire la acordul de transmitere în gestiune a unor bunuri”, care prevede  acceptarea transmiterii cu titlu gratuit, din proprietatea publică a statului, în proprietatea publică a Consiliului raional Dubăsari, tabletele Huawei și huse în număr a câte 15 unități, din administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în proprietatea publică a unității administrativ-teritoriale în gestiunea Direcției învățământ general, conform numărului de clase a I-a în anul de studii 2018-2019, pentru implementarea eficientă a modulului ”Educație digitală”.
Proiectul ,,Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare a procesului de transparență decizională în cadrul Consiliului raional” prevede procedurile de consultare publică cu societatea civilă în procesul decizional stabilind procedurile de asigurare a transparenţei în procesul de elaborare şi adoptare a deciziilor în cadrul Consiliului raional Dubăsari.
De asemenea, întru achitarea bursei Președintelui pentru semestrul II al anului de studii 2018-2019 și pentru asigurarea alimentației tuturor elevilor din instituțiile de învățământ general pentru semestrul II al anului de studii 2018-2019, inclusiv și pentru soluționarea mai multor întrebări organizatorice a Consiliului raional, au fost operate unele modificări la Decizia nr. 06-09 din 19.12.2018 ,,Cu privire la aprobarea bugetului pentru anul 2019 în lectura a II”.
De asemenea, în cadrul ședinței au fost operate unele modificări în Decizia Consiliului raional nr. 02-11 din 02.05.2017 ,,Cu privire la aprobarea Regulamentului cu privire la stabilirea mențiunilor Consiliului raional”.
Prin proiectul ,,Cu privire la acordarea titlului de cetățean de onoare”, domnului Boris GRIGORIEV, poet s. Doroțcaia, membru al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română, membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova și domnului Ion SOLONENCO, general de brigadă în retragere, conducător al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control li s-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare al raionului Dubăsari”.
Şedinţa s-a desfăşurat pe o notă pozitivă şi lucrativă, fiind condusă de dl Victor Tataru, cu participarea a 22 de consilieri din totalul de 27 aleşi locali.
Toate Deciziile Consiliului raional pot fi accesate din rubrica Acte normative, deciziile Consiliului raionalwww.dubasari.md.
Alexandra VATAV,
specialist principal 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

​Organigrama și statele de personal au fost aprobate de către Consiliul raional în cadrul ședinței extraordinare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta