Harta site-ului
Ajutor
Ora-sinteză la educația muzicală desfășurată în Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare și Sfînt" Grigoriopol
Ora-sinteză la educația muzicală desfășurată în Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare și Sfînt" Grigoriopol

,,Oare nu-i şi muzica una dintre minuni?!''-genericul ultimei ore -sinteză, orei -meditaţie-reflecţie, realizată în clasa a VIII-a, despre importanţa Muzicii în viaţa omului, la finalul ciclului de studiu al Educaţiei muzicale în şcoală.
Ragretabil că ne oprim doar aici la studierea acestui minunat şi miraculos fenomen şi ARTĂ, atât de important în formarea personalităţii tinerilor.
Pledând pentru o educaţie muzicală bine organizată, renumitul etnomuzicolog George Breazul vede copilul astfel: ,,un mugur prins de o ramură, ca o mlădiţă dintr-o tulpină, ca o sămânţă ce încolţeşte, prinde rădăcină şi creşte în solul sufletesc al neamului nostru" iar manifestările muzicale ale copilăriei sunt acele exprimări sonore ale bucuriei, plăcerii, satisfacţiei. ( George Breazul- "Observații relative la învățământul muzical").
Educația muzicală- ocupă un loc important în procesul instructiv- educativ din şcoală și aduce o contribuţie de seamă la educaţia estetică a copiilor, precum și la educaţia lor morală, intelectuală și fizică, contribuie la cunoaşterea marilor valori ale creaţiei artistice naţionale şi universale.
Ne-am dori MAI MULTĂ EDUCAŢIE MUZICALĂ ÎN ŞCOLI, deoarece "Muzica este graiul în care se oglindesc fără putinţă de prefăcătorie, 
însuşirile sufleteşti ale omului.’’  George Enescu.
Svetlana JITARIUC, 
Profesoară de educația muzicală la Liceul Teoretic " Ștefan cel Mare și Sfînt" Grigoriopol 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
SyjLA
2021-11-20 02:56:28
where to buy abilify
WvzID
2021-11-20 11:09:26
buy abilify without prescription
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ora-sinteză la educația muzicală desfășurată în Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare și Sfînt" Grigoriopol - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta