Harta site-ului
Ajutor
Oportunitati de dezvoltare a IMM-urilor
Oportunitati de dezvoltare a IMM-urilor

La data de 27.03.2014, in incinta Organizatiei pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM) a fost organizat un atelier de lucru cu tematica “Oportunitati de dezvoltare a IMM-urilor”, la care a participat si specialistul IMM din cadrul Consiliului Raional Dubasari.

In cadrul evenimentului a fost prezentat Programul “PARE 1+1”, Fondul de Garantare a Creditelor, PNAET ( un program destinat persoanelor tinere, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, care doresc să-şi dezvolte abilităţi antreprenoriale, să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale în domeniul agriculturii sau producerii, creând astfel noi locuri de muncă), Programul de subventionare a participarii la Expozitii (Program de Stat de stimulare a participării agenţilor economici la tîrguri şi expoziţii), Serviciul Experţi Seniori (SES - organizaţie non-profit din Germania).

Suportul SES constă în delegarea experţilor germani de înaltă calificare, pe parcursul unei perioade de la 3 săptămâni până la 6 luni, pentru a lucra nemijlocit în instituţia solicitantă şi a oferi consultaţii şi sfaturi practice, contribuind la dezvoltarea acesteia. Una dintre componentele principale ale fiecărei misiuni constă în instruirea specialiştilor şi managerilor locali. Experiența membrilor SES poate fi utilă solicitanților de consiliere la sporirea competitivității, productivității și rentabilității afacerii; optimizarea organizării întreprinderii și proceselor de muncă; implementarea unor noi tehnologii; extinderea gamei de produse și asigurarea calității acestora; modernizarea marketingului; rezolvarea problemelor de ordin tehnic; identificarea perspectivelor și oportunităților de dezvoltare a afacerii.

Concomitent, s-a evidentiat ca Programul “PARE 1+1” continua sa fie o oportunitate de atragere a investitiilor in crearea si dezvoltarea afacerilor, fapt care trebuie valorificat de catre autoritatile publice locale la toate nivelele.
Au fost  explicate procedurile de participare la Programele mentionate, criteriile de eligibilitate, documentele ce trebuiesc prezentate de catre solicitanti, precum si alte informatii utile.

Administrator IP “IARD”
Eugenia Nirca

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Oportunitati de dezvoltare a IMM-urilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta