Harta site-ului
Ajutor
OLIMPIADA REPUBLICANĂ - O EXPERIENŢĂ NOUĂ
OLIMPIADA REPUBLICANĂ - O EXPERIENŢĂ NOUĂ

Ministerul Educaţiei a organizat în perioada de 28 - 30 aprilie Olimpiada republicană la disciplina şcolară Limba şi literatura română. Elevii - învingători din cadrul Olimpiadei raionale au participat la acest concurs. 
Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Republicane la Limba şi literatura română s-a desfăşurat într-o atmosferă solemnă, la care au venit cu mesaje de felicitare reprezentanţi din cadrul Ministerului Educaţiei, Domnul Topală, directorul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, Doamna Bantoş Ana, consultant în cadrul Ministerului Educaţiei, Doamna Cazacu Adriana, preşedintele Consiliului Olimpic. În acelaşi context elevii din întreaga republică s-au bucurat de concertul prezentat de către mulţi elevi talentaţi din diverse instituţii republicane.
În timp ce elevii au activat în cadrul Olimpiadei la proba scrisă Ministerul Educaţiei a organizat pentru cadrele didactice care au însoţit grupurile de copii un Atelier didactic la tema: Dezvoltarea curriculară prin cursuri opționale pe aria limbă și comunicare. Moderator: Tatiana Cartaleanu, dr., conf. univ., UPS „Ion Creangă”. 
O adevărată surpriză a fost pentru elevii olimpici organizarea Mesei rotunde cu genericul: Dialog pe câmpul de lectură cu maestrul Arcadie Suceveanu și invitații lui: Teo Chiriac, Mircea Ciobanu, Maria Pilchin ș.a. Elevii, în dialog cu maeştrii în literatură au obţinut răspunsuri la diverse întrebări. O adevărată surpriză pentru elevi, dar şi pentru cadrele didactice, a fost vizionarea spectacolului „Băiatul din Brooclyn” la Teatrul Naţional SATIRICUS I.L. Caragiale. 
În discuţie cu elevii am remarcat că timpul petrecut la Chişinău a fost consumat productiv şi, chiar dacă nu au obţinut nici un loc, au obţinut o experienţă nouă, necunoscută încă până acum, lupta pentru glorie.

Violeta TOLSTENCO, 
Șef Secție politici educaționale și management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

OLIMPIADA REPUBLICANĂ - O EXPERIENŢĂ NOUĂ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta