Harta site-ului
Ajutor
Olimpiada raională şi-a continuat desfăşurarea
Olimpiada raională şi-a continuat desfăşurarea

La 03 februarie a.c., în incinta gimnaziului Pîrîta, s-a desfăşurat Olimpiada raională la disciplinele şcolare Informatica, la care au participat elevi din clasele a IX-a – a XII-a, Limba şi literatura română (şcoala naţională), la care au participat elevi din clasele a IX-a a XII-a şi Biologia în cadrul căreia au participat elevi din clasele a IX-a - a XII-a.
Elevii din raion, de altfel şi cei din întreaga republică, au avut d
e susţinut testele la disciplinele nominalizate în săli cu supraveghere video, eveniment ce de acum a devenit obişnuinţă şi nu mai trezeşte nici un fel de stres după cum se credea (fără temei, bine înţeles). Au fost puse la dispoziţia elevilor din raion 5 săli cu supraveghere video şi câte doi observatori la sala de clasă.
La disciplina şcolară Informatica s-au prezenat la concurs 29 de elevi, la Limba şi literatura română (şcoala naţională) au participat 32 de elevi şi la Biolagie au participat 34 de elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar. În total, la concursul organizat la 03 februarie a.c. au participat 97 de elevi învingătorii etapelor locale.
În cadrul Olimpiadei raionale teste unice, elaborate de către colaboratorii Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării, au fost propuse la următoarele discipline şcolare: Biologia, Limba şi literatura română (şcoala naţională). 
Toţi profesorii verificatori s-au prezentat fără întârziere pentru a verifica testele. La disciplina şcolară Limba şi literatura română elevii claselor a IX-a şi a X-a au avut de susţinut şi proba orală. Elevii clasei a IX-a au avut discuţie în grup, iar clasa a X-a au prezentat o alocuţiune pe o temă selectată preventiv. 
Direcţia învăţământ general a asigurat deplasarea cu succes a elevilor din toate localităţile raionului. Eleii din stânga Nistrului au parcurs postul vamal Dubăsari fără careva impedimente, în felul acesta concursul a început fără întârziere. 
Doamna Jimbei Maria, vicepreşedintele raionului Dubăsari, a vizitat Centrul olimpic, în felul acesta a încurajat elevii şi profesorii în activitatea zilei.
Direcţia învăţământ general Dubăsari aduce mulţumiri doamnei Verlan Feodora pentru buna organizare şi desfăşurare a Olimpiadei raionale.
Violeta TOLSTENCO, 
şef Secţie politici educaţionale
şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Olimpiada raională şi-a continuat desfăşurarea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta