Harta site-ului
Ajutor
Olimpiada raională la educația fizică
Olimpiada raională la educația fizică

Sâmbătă, la data de 06 aprilie curent, în incinta Școlii sportive rationale Dubăsari, a fost desfăşurată etapa raională a Olimpiadei republicane la educația fizică, unde au participat câte un băiat și o fată din clasele a IX-a și a XII-a.
Olimpiada se organizează anual și se desfășoară în 3 etape: în cadrul instituției de învățământ, apoi urmează etapa raională și etapa finală, care se va desfășura în luna mai.
Programul de desfășurare conține o probă de teorie și 5 probe practice: una din atletism, 2 din gimnastică și 2 din jocuri sportive. Puncte la probele pratcice se acordă în conformitate cu locul ocupat în urma rezultatului demonstrat la fiecare probă separat. Clasamentul general la probe s-a determinat în baza punctajului obținut de concurent la toate probele de concurs.
În cadrul etapei raionale la măsură au participat 10 instituții de învățământ, în jur de 50 participanți. Pe parcursul desfăşurării competiţiilor, concurenții au dat dovadă de un nivel bine pregătit şi dorinţă de a obține rezultate premiante. Prin analiza fiecărei fișe în parte,  comisia de arbitri au stabilit cele mai reușite rezultate în clasele a XII-a: Jocuri sportive - proba Baschet – Pisari Tudor, L.T. Coșnița; proba bara fixă (urcarea prin răsturnare) – Zavtur Oleg, L.T. M. Eminescu – 22 de ridicări; Proba Volei – Postica Igor, L.T. Molovata; proba Baschet – Sclearenco Irina, L.T. M. Eminescu, profesor de educația fizică Cușnir Ștefan; proba Acrobatica – Ciobanu Daniela, L.T. Grigoriopol, profesor-antrenor Vlas Svetlana; Scara de gimnastică – Sandu Valeria, L.T. Holercani – 32 de ori, profesor-antrenor Porubin Sergiu. Cele mai reușite rezultate în clasele a IX-a la probele volei și baschet le-a obținut - Sandu Constantin, gim. Oxentea, profesor-antrenor Leca Valeriu; probele acrobatica și bara fixă – Gîrbu Cornel, L.T. Molovata – 20 ridicări, profesor-antrenor Cornițel Natalia; scara de gimnastică – Bulat Ana-Maria, gim. Oxentea; Acrobatica – Nicolaev Andrea, L.T. Grigoriopol; proba volei – Ivanov Elena, L.T. Doroțcaia, profesor-antrenor Constantinov Alexandru; proba baschet – Mamulat Daniela, L.T. Coșnița, profesor-antrenor Nacul Eugen. Concurenții care au obținut cele mai reușite rezultate la fiecare probă au fost premiați cu diplome și medalii. Se aduc mulțumiri administrației Școlii sportive raionale și tuturor profesorilor de educația fizică care s-au implicat pentru buna organizare și desfășurare a măsurii.
Etapa finală a Olimpiadei se va desfășura în perioada 10 - 12 mai în orășelul Vadul lui Vodă.     
                                       
                                                     Mihai IAVIŢA, Direcția învățămînt general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Olimpiada raională la educația fizică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta