Harta site-ului
Ajutor
OLIMPIADA RAIONALĂ – CONCURSUL CELOR MAI BUNI ELEVI
OLIMPIADA RAIONALĂ – CONCURSUL CELOR MAI BUNI ELEVI

Olimpiada raională este o competiţie de prestigiu între cei mai buni elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raion. Olimpiada raională pe disciplinele de studii a startat la data de 11 februarie curent, în incinta gimnaziului Pârâta, de remarcat faptul că Olimpiada s-a desfăşurat în sălile de clasă cu supraveghere video. Un concurs intelectual la disciplinele de studii la care au participat elevii învingători din cadrul Olimpiadelor locale.
La 11 februarie s-a desfăşurat Olimpiada la matematica în clasele a VII- a XII-a, limba engleză, limba franceză clasele a IX-a - a XII-a. La data de 12 februarie s-a desfăşurat concursul la disciplinele:  geografie, biologie, limba rusă clasele a IX-a - a XII-a. Concursul la disciplina şcolară limba rusă, conform tradiţiei,  s-a desfăşurat în două etape: proba scrisă şi proba orală. Elevii au avut de demonstrat cunoştinţe de înţelegere a unui text necunoscut şi abilităţi de exprimare în limba rusă. La proba scrisă elevii au  rezolvat un test cu itemi în baza unui text necunoscut şi la proba orală au avut de citit un text necunoscut şi au declamat un fragment de text poetic sau în proză  care nu e recomandat de programa şcolară.  Olimpiada la limba rusă în clasele cu instruire în limba rusă nu s-a desfăşurat, deoarece elevii din L.T. „Mihai Eminescu”, Dubăsari nu au cu cine concura, dacă  vor fi prezentate ofertele din partea liceului, atunci elevii vor merge la concursul republican în baza rezultatelor locale.  La disciplinele matematica, geografia, biologia testele de concurs au fost trimise centralizat de la Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare.
Deja au fost trimise rezultatele  concursului în instituţiile preuniversitare şi elevii, care au dubii la punctajul oferit de către membrii comisiei de evaluare, pot depune contestaţii timp de 24 de ore.


Violeta TOLSTENCO,
şef Secţie politici educaţionale
şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

OLIMPIADA RAIONALĂ – CONCURSUL CELOR MAI BUNI ELEVI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta