Harta site-ului
Ajutor
Olga Blizneţ din Dubăsari ne va reprezenta la Universiada Mondială 2013
Olga Blizneţ din Dubăsari ne va reprezenta la Universiada Mondială 2013

Astăzi, preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI a avut o întrevedere cu antrenorul emerit şi conducătorul Şcolii sportive specializate de tenis de masă din or. Dubăsari dl Valeriu GROSU şi maestrul de categorie internaţională în tenis de masă dra Olga BLIZNEŢ. În cadrul întîlnirii conducerea raionului a înmînat sportivei drapelul raionului Dubăsari şi 6 fanioane, avînd în vedere că dra Blizneţ va reprezenta ţara noastră, inclusiv raionul Dubăsari, la proba tenis de masă la Universiada Mondială, care se va desfăşura în or. Kazan (Federaţia Rusă) în perioada 06-17.07.2013.

Ea va fi singura care va reprezenta ţara la acest gen de sport. "Alegerea a fost făcută în baza rezultatelor înregistrate în anii precedenţi, dar şi a evoluţiei bune la recentul Campionat Mondial individual de la Paris. Ea s-a calificat la acest turneu important pe tabloul principal la individual şi dublu mixt în pereche cu Veniamin Dubrovin. Este pentru a doua oară după Elena Mocrousov cînd o jucătoare moldoveană a ajuns în această fază a competiţiei", a declarat antrenorul sportivei, Valeriu Grosu.


La doar cei 17 ani, Olga Blizneţ este medaliată cu bronz la Campionatul European de cadete, performanţă ce constituie o premieră în istoria sportului moldovenesc.


În total Moldova va fi reprezentată la competiţia studenţilor de circa 55 de sportivi la turneele de tenis de masă, haltere, box, lupte libere, judo, ş.a.


Universiada Mondială se află la cea de a 10 ediţie, iar în cadrul acesteia vor participa inclusiv studenţi din 104 ţări, unde îşi vor demonstra măiestria aproximativ 10 mii de sportivi, cu vîrsta de pînă la 27 ani. 


Ec. Racoveţ
şef Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Olga Blizneţ din Dubăsari ne va reprezenta la Universiada Mondială 2013 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta