Harta site-ului
Ajutor
Oficiul Stării Civile Dubăsari la cei 10 de activitate
Oficiul Stării Civile Dubăsari la cei 10 de activitate

   Arborele genealogic al poporului nostru are rădăcini puternice, cu amprente multidimensionale în registrele de stare civilă, care păstrează vii amintirile despre fiecare persoană, individualizînd-o în societate şi familie.

     Monitorizarea procesului de întocmire a actelor de Oficiul Stare Civilă Dubăsari şi asigurarea legalităţii acestuia se realizează prin grija funcţionarilor publici ce dau dovadă de înalt profesionalism în munca depusă de zi cu zi: şef OSC Dubăsari, Grama Ludmila şi specialiştii: Fialco Elena, Moţpan Tatiana, Braila Natalia.

    La etapa actuală, OSC Dubăsari se identifică ca un sistem în care predomină armonia, colaborarea şi tendinţă constantă de perfecţionare.

    Pe parcursul a 10 ani de la inaugurarea (17.12.2004) Oficiului Stare Civilă Dubăsari (cu sediul în s. Coşniţa) asigură înregistrarea de stat a actelor de stare civilă şi prestează diverse servicii eliberarea duplicatelor, corectarea greşelilor în actele de tip sovietic, directificare în dosare de reconstituire şi de schimb, înregistrarea căsătoriilor populaţiei din teritoriul r-lui Dubăsari  precum şi populaţiei din stînga Nistrului a r-lui Dubăsari şi or. Grigoriopol.

Pe parcursul anului 2014, OSC Dubăsari a înregistrat:

  • 328 nou-născuţi;
  • 345 decesuri;
  • 297 căsătorii;
  • 112 divorţuri.

  Trecut, prezent şi  viitor, iată pilonii care susţin realizarea plenară a potenţialului  Serviciului, valorificat  într-o activitate rodnică şi frumoasă.

    Activitatea de stare civilă este orientată spre promovarea întîietăţii valorilor familiare în societate prin perfecţionarea cadrului legislativ, automatizarea actelor de stare civilă, completînd arhivele de stat.

    Este unanim acceptat azi că Starea civilă şi elementele ce o compun, reprezintă o primă sursă de informaţie în stat care face posibilă individualizarea cetăţeanului în societate şi familie.

 

Elena Gheorghiţa, redactor principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Oficiul Stării Civile Dubăsari la cei 10 de activitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta