Harta site-ului
Ajutor
Oficii teritoriale de informare ale Parlamentului
Oficii teritoriale de informare ale Parlamentului

Parlamentul Republicii Moldova, cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, a lansat un proiect - pilot de constituire a patru Oficii teritoriale de informare ale Parlamentului la Edineţ, Orhei, Leova şi Comrat, menite să faciliteze comunicarea forului legislativ al statului cu cetăţenii, să contribuie la adoptarea unor decizii bazate pe interesele electoratului, precum şi să asigure un dialog constructiv cu societatea civilă. Lansarea acestui proiect este о premieră pentru Republica Moldova.
Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) îşi propun să ajute cetăţenii să înţeleagă mai bine în ce constă activitatea parlamentară şi să sporească încrederea oamenilor în instituţia legislativă. În acest context, fiecare cetăţean poate adresa funcţionarilor ОТIР întrebări/sugestii ce ţin de activitatea Legislativului, elaborarea şi aprobarea proiectelor de legi, politicile privind integrarea europeană şi dezvoltarea regională a Republica Moldova, etc.
Reieşind din faptul că în Republica Moldova deputaţii nu reprezintă circumscripţii electorale teritoriale, ci întreaga populaţie a ţării, deputaţii nu au о legătură directă cu un anumit raion sau localitate. În consecinţă, comunicarea deputaţilor cu alegătorii se arăta a fi una modestă, determinînd astfel consolidarea acestor relaţii, inclusiv prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare, drept practică de succes în majoritatea statelor europene.
Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului reprezintă oficii regionale de informare, conform competenţei teritoriale stabilite, reieşind din amplasarea geografică a sediilor OTIP.

În această ordine de idei Vă informăm că, raionul Dubăsari este inclus în competenţa teritorială a Oficiului teritorial de informare Orhei, amplasat pe adresa: or. Orhei, bd. M. Eminescu 2, tel. (fax) de contact 0 (235) 2-01-07.

Secţia informare, transparenţă şi relaţii cu publicul

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Oficii teritoriale de informare ale Parlamentului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta