Harta site-ului
Ajutor
O zi frumoasă de toamnă, pentru o sărbătoare de suflet - Hramul Satului Doroţcaia
O zi frumoasă de toamnă, pentru o sărbătoare de suflet - Hramul Satului Doroţcaia

Ne-am ales de Hramul satului cu o zi frumoasă de toamnă, cu văzduhul îmbibat de mirosul bucatelor alese şi a mustului  dulce din butoaie. Pe data de 14 octombrie Primăria satului Doroţcaia împreună cu Căminul Cultural s-au străduit să organizeze o sărbătoare foarte frumoasă, dar şi diferită de cea din alţi ani. Hramul satului a fost sărbătorit două zile. S-a hotărît ca prima zi să fie organizat ” Iarmarocul”  de la orele 8.00 pînă la orele 12.00, care a permis agenţilor economici în baza unui permis din partea primăriei să-şi realizeze produsele agricole. Apoi a urmat concertul care a fost unul nemaipomenit, cu felicitări din partea oaspeţilor de onoare : Preşedintele raionului dl  Grigore Policinschi, care a urat locuitorilor dispoziţie bună, mulţi oaspeţi şi prosperitate atît materială cît şi spirituală. Deasemenea cu un mesaj de felicitare a venit reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl  Ilie Nevmerjîţchi. Primarul satului Doroţcaia, dl  Leaşco Andrei la fel a felicitat consătenii , urîndu-le multă sănătate, voie bună şi o atmosferă plăcută de sărbătoare.

    La concert  au  evoluat formaţiile din localitate. Cu o colecţie de melodii a venit formaţia „Inspiraţia” , cele 4 soliste au demonstrat că sunt foarte talentate , iar conducătoarea artistică dna Grigorev Tatiana a ţinut neaparat să remarce ardoarea şi străduinţa cu care fetele se dăruie muzicii. O formaţie relativ tînără este şi „ Suflet deschis”, conducător artistic dl  Nicolaev Ion. Membrele formaţiei interpretează un alt gen de muzică, care poate este străin pentru  părinţii noştri, însă tînăra generaţie se regăseşte în ea. Formaţia „Suflet deschis” a  încins publicul, creînd o atmosferă descătuşată şi plină de veselie. Nu a lipsit de la această sărbătoare mare, cîntecele populare interpretate de formaţia folclorică „ Nistrenii”. Îmbrăcaţi în forme populare au interpretat o suită de cîntece strămoşeşti, aducîndu-ne aminte despre provenienţa neamului nostru, obiceiurile şi tradiţiile moldoveneşti.

    Lotereia a început la orele 14.00, o acţiune ce şi-a căpătata faima în timp, deja de ani buni  în această zi locuitorii satului Doroţcaia îşi  încearcă norocul. Prima zi de sărbătoare s-a încheiat cu o horă  plină de muzică pe placul tuturor. Centrul satului a fost împînzit de lume, care dansa şi chiuia, creîndu-le celor mai timizi pofta de a se alipi de mulţimea  veselă.

    Trînta şi competiţiile sportive au fost petrecute a doua zi. O ploiţă mică nu i-a înspăimîntat pe haiducii  din  satul Doroţcaia, din contra s-au trîntit cu mult entuziasm , deoarece erau motivaţi de premiile mari ( cocoş, iepure, berbec), titlurile de campioni ai satului şi atenţia fetelor. Premiul mare a fost cîştigat într-o luptă de excepţie de Sajin Alexandru. Apoi a urmat  fotbalul şi spre seară hora satului. Pentru prima data s-a organizat hramul satului două zile, după spusele locuitorilor satului Doroţcaia, acest experiment  le-a reuşit.  „ Am  primit o placere mare la această sărbătoare, bine că a fost în zilele de odihnă” spune dna Maria, locuitoarea satului.

                                                                                                            Natalia Ivanov, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O zi frumoasă de toamnă, pentru o sărbătoare de suflet - Hramul Satului Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta