Harta site-ului
Ajutor
O zi dedicată donării de sînge
O zi dedicată donării de sînge

La data de 13 februarie 2013, în incinta oficiului medicilor de familie din satul Pîrîta a fost orgnizată acţiunea de donare a sîngelui. La apelul Centrului de sănătate Dubăsari, locuitorii din sat au acţionat cu solidaritate, oferind sînge în speranţa că gestul lor umanitar va salva vieţi aflate în pericol. Doritorii de a participa la acţiunea voluntară şi-au demonstrat receptivitatea chiar de dimineaţă, printre aceştia numărîndu-se atît tineri cît şi personae mai vîrstnice.
La punctul de donare a sîngelui, timp de patru ore s-au prezentat 25 de persoane, însă doar 17 au îndeplinit toate condiţiile necesare pentru a dona efectiv.
 Aprecierea persoanelor apte pentru donarea sîngelui s-a efectuat în baza unor restricţii impuse: vîrsta cuprinsă între 18-60 ani, greutatea corporală minimă 50kg, tensiunea arterială maxima să nu depăşească 180 mmHG, iar minimă 100 mmHg, valoarea hemoglobinei la femei 125g/l, iar la bărbaţi 135, boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sîngerare anormală, etc.
Medicii de la centrul de sănătate Pîrîta adresează sincere mulțumiri tuturor participanților la această acţiune importantă, tuturor celor care au înţeles să ajute oamenii aflaţi în suferinţă. Sperăm ca astfel de acţiuni să continue, întrucât nevoia de sânge în spitale este permanentă.

Natalia Pocinoc, corector

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O zi dedicată donării de sînge - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta