Harta site-ului
Ajutor
O vizită necesară!
O vizită necesară!

Pe data de 22 februarie 2017, Gimnaziul Corjova a găzduit un grup de reprezentanţi de la Uniunea Europeană. Scopul acestei întâlniri s-a fundamentat pe drepturile copiilor din partea stângă a Nistrului,  la învăţătură în limba română.
În cadrul acestei întrevederi, domnul Sucitu Constantin  a atestat că Gimnaziul Corjova funcţionează de 21 de ani şi scopul relevant al acestuia rămâne educaţia tinerei generaţii în spiritul valorilor naţionale. Activitatea gimnaziului la începutul şi sfârşitul anului şcolar este intimidată de autorităţile transnistrene în desfăşurarea careurilor solemne cu intonarea imnului şi arborarea tricolorului; copiii nu au posibilitate să se deplaseze fără procure în partea dreaptă a Nistrului pentru a participa la concursurile raionale, republicane, să viziteze locurile patrimoniale ale neamului.
În continuare, oaspeţii s-au bucurat de activitatea extraşcolară cu genericul Grigore Vieru – poetul acestui neam. Simbolul mamei, dragostei, patriei, limbii cu toată încărcătura de afecţiune a operei vierene au încântat auditoriul prezent .
Partea festivă s-a încununat cu întrebări din partea discipolilor gimnaziului şi amintiri de neuitat.
                                                
 
Valentina MOŞNEAGA,
 profesoară de limba şi literatura română

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

O vizită necesară! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta