Harta site-ului
Ajutor
O vizită de lucru la „Concordia”
O vizită de lucru la „Concordia”

La 14 iulie, anul curent, la invitaţia directorului Orăşelului Copilăriei „Concordia” din s. Pîrîta, dl Vlad Crăciun, a fost realizată o vizită de lucru a vicepreşedintelui raionului, dnei Maria Jimbei şi a şefei Secţiei cultură, dna Valentina Semionov.

Păşind pe teritoriul Orăşelului ne-a uimit amenajarea teritoriului. Deşi e vacanţă, în orăşel se aflau foarte mulţi copiii, care din diferite motive n-au plecat pe perioada de vară, acasă, la familiile lor. Am fost întîmpinaţi de directorul instituţiei, care în prealabil ne-a organizat o mică excursie pe teritoriu. Aici în Orăşelul Copilăriei este prevăzut absolut totul, pînă la cele mai mici detalii, pentru a duce o viaţă plină de satisfacţii: au o livadă de pomi fructiferi, sere în care sunt cultivate legume şi de care îngrijesc copii mai mari. Roada strînsă de micii agricultori este consumată de toţi cei care locuiesc în orăşelul copilăriei. După această excursie am mers în grupa copiilor de grădiniţă, unde micuţii ne-au întîmpinat cu bucheţele de flori. Copilaşi atît de frumoşi, bucuroşi de oaspeţi, zîmbitori şi totodată, cu tristeţea care li se oglindeşte în privire. Picii au pregătit  un program amplu de concert: au cîntat, au dansat şi ne-au demonstrat întreaga măiestrie artistică. Formaţia folclorică care este formată din elevii claselor VIII-IX-a  ne-a interpretat cîntece folclorice. Am rămas profund uimită de corul de copii.

Confirm faptul, că copiii de la „Concordia ” primesc o educaţie foarte aleasă, aici, trăiesc o experienţă veritabilă, care i-a maturizat foarte mult, iar pe viitor fiecare dintre ei, tinde să ajungă o persoană distinsă, care îşi va crea o familie şi va educa proprii copii. În casele de tip familial, ei sunt îngrijiţi de pedagogi profesiosnişti, părinţi adoptivi, oameni cu sufletul mare, care şi-au dedicat viaţa acestor copii instituţionalizaţi, oferindu-le grijă părintească, dragoste, căldură şi înţelegere, iar să fii „mamă”- este cea mai dificilă profesie.

În urma acestei vizite am convenit la o colaborare mai strînsă. Consiliul raional, Secţia cultură vor întreprinde toate posibilităţile pentru a promova aceşti copii,  colectivele artistice, care merită să fie promovate la diverse acţiuni culturale locale, raionale şi republicane.

Valentina Semionov, şef Secţie Cultură.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O vizită de lucru la „Concordia” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta