Harta site-ului
Ajutor
O simplă scânteie dezvoltă incendii de proporții!!!
O simplă scânteie dezvoltă incendii de proporții!!!

În condiții de umiditate redusă, vânt puternic, orice scânteie provoacă incendii de proporții. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), de la începutul anului pompierii au realizat peste 5815 de misiuni la lichidarea focarelor de ardere fiind compromise peste 42 000  hectare de teren.
Chiar din primele zile ale anului 2022, din lipsa precipitațiilor, una din cauzele cu risc sporit de aprindere a vegetației uscate, în teritoriul r-nlui Dubăsari, salvatorii au intervenit la lichidarea a 65 focare de ardere a vegetației, care au afectat peste 132 ha de teren.
Pentru identificarea cetățenilor care incendiază iarba, miriștea și gunoiul menajer acumulat în urma lucrărilor de salubrizare sezoniere, Servicul Prevenție al Secției Situații Excepționale Dubăsari în comun cu Inspectoratul de Protecție a Mediului și Inspectoratul de Poliție Dubăsari, desfășoară zilnic razii în localitățile raionului.
În timpul acestor razii, specialiștii serviciilor de resort organizează și desfășoară măsuri de informare în masă a populației. Aceste măsuri informative atenționează localnicii,despre consecințele și pericolele la care se expun în urma incendierii vegetației, a gunoiului menajer. Totodată, cetățenii sunt înștiințați despre faptul că incendierea vegetației se sancționează conform legislației în vigoare. În s. Marcăuți a fost întocmit un proces-verbal cu aplicarea amenzii în sumă de 1200 lei unei persoane care a incendiat vegetația. În s. Holercani pentru incendierea vegetației a fost întocmit un proces-verbal cu aplicarea amenzii în sumă de 3000 lei. Amenzile sunt aplicate de către Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari (IPM).
În acest context pompierii vin cu un apel față de oameni să oprească aprinderea vegetației uscate, gunoiului menajer, dar și a stufărișului. O simplă scânteie dezvoltă incendii de proporții, în urma cărora au de suferit plantele și animalele de câmp. În condiții de umiditate redusă, temperaturi ridicate și vânt puternic, incendiile se răspândesc cu repeziciune.
În situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

O simplă scânteie dezvoltă incendii de proporții!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta