Harta site-ului
Ajutor
"O Mînă de ajutor pentru cei vîrstnici"
"O Mînă de ajutor pentru cei vîrstnici"

     Voluntariat-este acțiunea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora,fără a propune o contraprestație materială.
     Membrii consiliului local din s.Coșnița respectiv și din s.Pohrebea, au demonstrat întregului raion, că atitudinea contează in primul rînd, pentru că ea poate schimba spre bine viața oamenilor din jur.Specialist principal în domeniul tineret, Țurcan Olga ,împreună cu Tinerii Activi ,pe data de 9 iulie 2012, din propria dorință au organizat o acţiune de voluntarit  cu genericul ”O MÂINĂ DE AJUTOR PENTRU CEI VÎRSTNICI” . Tinerii au vizitat două persoane vîrstnice din c.Coșnița, care sunt afectați de boală,sărăcie și singurătate, au avut posibilitatea să se  deplaseze la domiciliul celor care au nevoie de îngrijire. De cele mai multe ori bătîinii, care toata viața lor au muncit şi au luptat pentru viață în anii grei , azi au rămas singuri într-o casa  pustie, fără susţinerea nimănui. Acest lucru se întîmplă și datorită faptului  că nu au copii alături. Bătrînii neputincioşi  sunt compleșiți de gîndurile negre ale bătrineții, povara vieţii e mult prea grea, iar timpul se scurge neostenit.
Apariţia noastră la poartă, a adus lacrimi şi admiraţie  în privirea lui moș Senion și mătuşa Sofiica. Băieții şi fetele odată ce au intrat în curte, s-au grăbit să repartizeze sarcinile. Au făcut ordine în curte, au spălat rufele, au săpat în grădină şi au udat legumele şi în tot acest timp nu au uitat să comunice, să-i întrebe despre felul cum o mai duc, să-i cheme la o discuţie prietenoasă, astfel dînd frîu liber sentimentelor . A fost o mîngîiere enormă pentru aceşti bătrînei ,care se credeau uitați , i-am ajutat, fie doar pentru cîteva ore, să guste din alinarea sufletească.Cel mai important rămîne a fi un singur lucru, tinerii au reușit prin gestul lor sa le aducă persoanelor în etate zîmbetul pe chipuri. Bătrînica Sofia şi  bunelu Semion,care nu au măcar nici rude apropiate care să-i ajute, au primit cîte un pacheţel cu dulciuri, procurate din banii, adunaţi de către  membrii consiliului local de tineret de pe platoul Coșnița.
La plecarea noastră, în privirea pensionarilor Sofia şi Semion se putea citi dorinţa de a ne revedea, iar în inimile lor a crescut cîte un firicel mic de speranţă, căci nu vor mai fi singuri, iar  de azi înainte, portiţa lor nu va mai fi închisă ani la rînd cu zăvorul. Începînd de azi, ei vor avea un sprijin de la tînăra generaţie. Sperăm că acest gest de solidaritate şi empatie a trezit în ochii societăţii dorinţa de a face lumea mai bună şi sunt cert convinsă că mulţi vor lua drept exemplu acţiunea de voluntariat  cu genericul "O mâină de ajutor pentru cei vîrstnici", întreprinsă de centrul local de tineret de pe platoul Coşniţa. Împreună putem face multe! Împreună vom mişca şi munţii din loc!!!
Aduc sincere mulțumiri Consiliului local de tineret din s. Coșnița, pentru implicarea în această acţiune de caritate. Împreună cu tinerii  din cadrul Centrului Metodic C.T.S.am reușit să aducem un strop de fericire oamenilor cărora viața le-a  întors spatele. 
Membrii consiliului local de tineret care au patricipat la această acţiune:
Victor Aslanov
Mihai Danilov
Petru Danilov
Artiom Caftea
Cristina Cazac
Vlada Leanca
Vlada Pasat
Victoria Tvicenco
Doina Ţanga
Veronica Şcurenco


Olga Ţurcan, specialist în domeniul tineret


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

"O Mînă de ajutor pentru cei vîrstnici" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta