Harta site-ului
Ajutor
,,O mână întinsă pentru o viață schimbată”
,,O mână întinsă pentru o viață schimbată”

"Adevăratul dascăl este caracterizat prin aceea că, mintea sa se mişcă în armonie cu minţile copiilor  săi, trăind împreună dificultăţile şi victoriile intelectuale deopotrivă." (J. Dewey)
O zi cu multe bucurii, zâmbete, reușite, ziua de 15 noiembrie curent. Conform planului de activitate, în incinta Serviciului de asistență psihopedagogică și Centrului de resurse LT Coșnița, s-a desfășurat  activitatea din cadrul proiectului ,,O mână intinsă pentru o viață schimbată” pentru copiii de vârstă preșcolară și școlară mică cu subiectul ,,Comunicarea, sănătatea fizică –mintală emoțională, factori esențiali în formarea și dezvoltarea personalității”.
Activitatea dată  a fost axată pe următoarele obiective:
- dezvoltarea  abilităților psihomotrice generale prin intermediul acțiunilor de explorare sensorială a mediului înconjurător;
- însușirea unor tehnici de lucru cu diverse materiale și instrumente de lucru;
- dezvoltarea comportamentului de manipulare a obiectelor de mărimi și greutăți diferite prin joc.
Copiii au fost implicați în diferite acțiuni și jocuri pentru a le dezvolta motorica fină și grosieră (,,Degețelele vesele”;  ,,Ghemulețul fermecat”; ,,Crizantema”; ,,Covorașul multicolor”; ,,Aricelul hărnicuț”). Pentru a le stimula diverse funcții și procese psihice (,,Ghicește traseul”; ,,Ce obiect a dispărut?”; Telefonul încâlcit”).   
Ne-am străduit să le creăm copiilor o atmosferă binevoitoare, ca acasă.
De asemenea, copiii au fost ghidați, ajutați  de către specialiștii Serviciului pentru a finaliza cu succes sarcinile propuse.
Cunoaștem că, toți copiii au nevoie de o educație care să-i ajute să-și dezvolte relații de prietenie cu diferite persoane, ce provin din diverse medii și în care au diferite abilități, astfel ei vor fi formați pentru a trăi într-o societate diversificată.

 Tatiana LAZARI, pedagog preșcolar Serviciul de asistență
                                     psihopedagogică

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

,,O mână întinsă pentru o viață schimbată” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta