Harta site-ului
Ajutor
O lume mai bună pentru toți copiii!
O lume mai bună pentru toți copiii!

Cu toții așteptăm schimbări spre bine, schimbări pozitive, schimbări vizibile. În ultima perioadă aceste schimbări se produc datorită implementării unor proiecte.
Liceul Teoretic „Vlad Ioviță” din comuna Cocieri, aduce sincere mulțumiri Asociației Obștești „Social Asist”, reprezentată de către președintele asociației, Eugeniu Botnari, pentru o colaborare fructuoasă  în crearea Centrului de zi pentru copii  în instituția noastră.
În realizarea Acordului de colaborare, AO „Social Asist”, prin intermediul programului de granturi mici, desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Republica Moldova 2017-1019”, implementat de către Caritas, Cehia, în parteneriat cu People  in Need, Moldova  cu suportul financiar al Agenției Cehe de Dezvoltare, s-a ținut cont de următoarele prevederi legale ale Republicii Moldova:
a. Convenția ONU privind drepturile copilului din 20.11.1989;
b. Codul educației din 17.07.2014;
c. Legea privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități nr. 60 din 30.03.2012;
d. H.G. nr. 410 Cu privire la aprobarea Strategiei Naționale „Educație pentru Toți” din 04.04.2003;
e. H.G. nr. 523 Cu privire la aprobarea Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020;
f. Ordinul Ministerului Educației  nr. 100 din 26.02.2015.
 Pentru a facilita incluziunea copiilor cu cerințe speciale, a copiilor aflați în dificultate, în liceu a fost creat un Centru de zi, unde copiii sunt încadrați în diverse activități îndrumați de cadrul didactic de sprijin. Centrul de zi a fost dotat cu calculator, imprimantă, mobilier, rechizite și jocuri necesare pentru îmbunătățirea calității procesului educațional al copiilor. 
În liceu activează Comisia multidisciplinară intraşcolară, Comisia pentru supraveghere, protecție și siguranță a copiilor  care examinează minuțios fiecare caz  pentru a acorda sprijin, ajutor și atenție. Există un parteneriat durabil între instituție, Serviciul Asistență Psihopedagogică Dubăsari și Asociația Obștească  „Social Asist”.
Impactul proiectului este benefic pentru toți copiii, prin faptul că s-au creat  condiții bune pentru desfășurarea calitativă și atractivă a activităților școlare: pregătirea temelor pentru acasă, ludoterapie, ergoterapie (munca cu plastelina, biser prin joc), pictură, lectură.
Centrul de zi pentru copii asigură un mediu sănătos și protector copiilor. Activitățile zilnice duc la prevenirea absenteismului, abandonului școlar și sporesc reușita elevilor.
Fiecare copil este unic și valoros în cadrul sistemului de educație. Ne dorim ca reușitele acestor acțiuni comune, să se dezvolte în interesul superior al copilului axându-se pe existența unor relații de înțelegere, atitudini deschise, disponibilitate, pozitivism și convingere.
 Succese nouă tuturor. Mulțumim partenerilor pentru crearea lucrurilor frumoase.
                   
                                                Ina TANASIEV,
Liceul teoretic „Vlad Ioviță”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

O lume mai bună pentru toți copiii! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta