Harta site-ului
Ajutor
O întrunire de succes a Preşedintelui raionului cu membrii UNDP în satul Ustia
O întrunire de succes a Preşedintelui raionului cu membrii UNDP în satul Ustia

La data de 25 februarie 2015 în satul Ustia a avut loc o întrunire a reprezentanţilor UNDP cu autorităţile publice locale a raionului Dubăsari, unde a avut loc prezentarea proiectelor implementate în zona de securitate de către UNDP şi APL în cadrul Programului ,,Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.
Raionul Dubăsari a fost prezentat de către: Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi; primar de Ustia, Aurelia Urîtu; primar de Oxentea, Valeriu Rusu; primar de Marcăuţi, Sergiu Bătrîncea. Din partea autorităţilor centrale, la întrunire au participat: Victor Osipov, viceprim-ministru a reîtengrării; George Bălan, şef Birou pentru reîntegrare. Reprezentanţii Naţiunilor Unite pentru Reîntegrare: Cihan Sultanoglu, Dafina Gercheva, Ben Slay, Narine Sahakian.
De către managerii proiectelor a fost adusă la cunoştinţă informaţia cu privire la proiectele realizate  în infrastructură, reparaţia obiectelor sociale şi dezvoltarea businessului mic şi mijlociu. Toate proiectele au fost implimentate în parteneriat cu Administraţia Publică Locală şi partenerii locali selectaţi prin concurs deschis, ele fac parte din diferite domenii, alături de iluminarea stradală, s-a realizat proiectul referitor la asigurarea populaţiei cu apă potabilă, reconstrucţia grădiniţilor, şcolilor, instituţiilor medicale, de asemenea, sunt realizate proiecte în domeniul comerţului care facilitează interacţiunea de pe ambele maluri ale Nistrului, obiectivul principal fiind de a spori calitatea pieţii acestei comunităţi şi de a promova spiritul de încredere dintre cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului, şi la sigur, de a crea locuri de muncă.
Delegaţia a fost întîmpinată în stilul tradiţional moldovenesc, în holul primăriei oaspeţii au fost aşteptaţi de către locuitorii satului Ustia cu lucrările hand-made, obiecte croşetate, tablouri a pictorilor locali, şi la sigur, Mărţişorul, fiind încîntaţi să audă legenda acestuia.
Şedinţa a început cu o prezentare generală a satului Ustia de către dna primar, care a concluzionat: “Mai avem multe de vorbit despre localitatea noastră, avem multe de făcut pe viitor. Ceea ce vrem să facem mai departe este dezvoltarea turismului rural, primii paşi deja i-am făcut, rămîne să lucrăm asupra acestui proiect pentru a deschide noi locuri de muncă în localitate”.
Preşedintele raionului dl Grigore Policinschi la rîndul său a menţionat: “este foarte important că acest parteneriat care noi l-am stabilitt datorită relaţiilor şi conducerii ţării cu organismele internaţionale şi datorită a celor relaţii care le-au stabilit  APL prin intermediul structurilor associative, partenerilor de dezvoltare să fie cu character de continuitate. Datorită acestor proiecte noi promovăm imaginea autorităţilor la general, noi obţinem locuri noi de muncă, şi o schimbare calitativă datorită noilor tehnologii. Măsurile de promovare a încrederii a acestui program are totuşi succes”.
Pe lîngă întrunirea organizată delegaţia împreună cu preşedintele raionului au mers la un proiect realizat prin sprijinul financiar, beneficiari, primăria satului Ustia, “Cazangeria cu sistem termic pe bază de biomasă”, datorită acestui proiect APL reuşesc să facă economii de surse financiare în bugetul local.
O altă vizită a fost la întreprinderea dnei Marina Andreev, beneficiar de proiect din partea UE cu suportul UNDP, care a amenajat în s. Ustia un atelier de croitorie şi a deschis 15 locuri de muncă.

Elena Gheorghiţa, redactor principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O întrunire de succes a Preşedintelui raionului cu membrii UNDP în satul Ustia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta