Harta site-ului
Ajutor
O întrunire de lucru cu producătorii agricoli
O întrunire de lucru cu producătorii agricoli

Pe data de 17 ianuarie 2014 în incinta Consiliului raional Dubăsari a avut loc o întrunire de lucru a  Direcţiei agricultură şi cadastru cu producătorii agricoli din satele raionului, situate pe malul stîng al rîului Nistru, fiind prezidată de vicepreşedintelui raionului, dna Raisa Spinovschi. Discuţiile au fost axate pe marginea problemei legate de subvenţionarea sectorului agrar în anul 2013 şi discutarea propunerilor de modificare a Hotărîrii Guvernului RM nr 152 din 26.02.2013 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013,  cu scopul ajustării acestuia la condiţiile anului 2014. 
În cadrul şedinţei, în urma discutării propunerilor parvenite din partea Guvernului RM şi a Uniunii Republicane a Asociaţiilor producătorilor agricoli „UniAgroProtect”, producătorii agricoli din raion şi-au expus viziunea proprie asupra problemei date. 
Analizînd toate propunerile înaintate s-a luat hotărîrea că Consiliul raional va expedia o scrisoare în adresa Guvernului RM cu expunerea viziunii producătorlor agricoli din raion asupra modificărilor care ar fi necesar de operat în Regulamentul de subvenţionare anterior, pentru anul 2014.
O altă chestiune discutată la această întrunire a fost problema accesului liber la prelucrarea terenurilor amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol. Necesitatea abordării acestei teme vine în urma tergiversării, din partea transnistreană, a  Mecanismului de reglemetare a situaţiei legate de prelucrarea terenurilor amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, aprobat la 05.05.2006. La moment, din partea autorităţilor neconstituţionale, se crează diferite piedici pentru deţinătorii acestor terenuri, neaducînd nici un argument convingător. Din spusele producătorilor agricoli, tehnica agricolă are permisiunea să lucreze pe terenurile date, însă producţia recoltată anterior şi depozitată după traseu nu o pot transporta în această parte.
S-a hotărît că deţinătorii de terenuri amplasate după, traseu vor adresa o scrisoare colectivă în adresa Guvernului RM şi a Biroului de reintegrare, în care îşi vor expune îngrijorarea faţă de tergiversarea procesului de obţinere a accesului liber la prelucrarea acestor terenuri şi vor cere urgentarea reglementării problemei date, deoarece se apropie sezonul lucrărilor de primăvară.

Valeriu Popuşoi,
 Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O întrunire de lucru cu producătorii agricoli - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta