Harta site-ului
Ajutor
O întâlnire istorică între Preşedintele raionului Dubăsari şi omologul său din oraşul Dubăsari
O întâlnire istorică între Preşedintele raionului Dubăsari şi omologul său din oraşul Dubăsari

Miercuri, 7 februarie 2018, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI a avut o întrevedere cu Ambasadorul cu Misiuni Speciale al Ministerului Afacerilor Externe din Federaţia Rusă dl Serghei GUBAREV, reprezentantul politic al Tiraspolului dl Vitalii IGNATIEV, șeful Administrației orașului şi raionului Dubăsari, dl Ruslan CIABAN. Întâlnirea s-a desfăşurat în clădirea Administrației orașului şi raionului Dubăsari, regiunea Transnistreană.
Această întâlnire, cu adevărat istorică, a avut loc ca rezultat al înțelegerii recente dintre Viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova dna Cristina LESNIC şi reprezentantul politic al Tiraspolului dl IGNATIEV.
Oficialii au discutat mai multe probleme ce țin de restabilirea dreptului țăranilor, agenților economici, proprietarilor, instituțiilor şi posesorilor de drept, pentru a avea acces şi posibilitate de a prelucra pământul amplasat după traseul Tiraspol-Dubăsari-Rîbniţa. Dl Preşedinte al raionului  a reiterat şi necesitatea de a stabili un dialog permanent între administrațiile locale şi centrale de pe ambele maluri ale râului Nistru, inclusiv pentru a asigura drepturile şi necesităţile locuitorilor de toate naţionalităţile, care locuiesc pe ambele maluri, la libera circulație a cetățenilor, elevilor, conducătorilor, dezvoltarea relațiilor economice, sociale, umanitare, în pofida faptului că sunt şi multe persoane ce nu doresc acest lucru. „Am menționat că trebuie de rezolvat întrebările cât mai operativ, pentru că este în interesul ambelor părți îmbunătăţirea relațiilor din regiune” a afirmat Preşedintele raionului Dubăsari.
Totodată, dl Grigore POLICINSCHI a mulțumit şi a apreciat atitudinea şi implicarea dlui Ambasador cu Misiuni Speciale, dl Serghei GUBAREV, în avansarea discuțiilor pe marginea problemei cu pământurile, asigurându-l că autorităţile locale din raionul Dubăsari cu adevărat doresc să soluţioneze şi sunt pregătiți pentru rezolvarea problemelor cu pământul în baza înțelegerilor convenite. La rândul său, dl GUBAREV a menționat importanţa dialogului direct şi necesitatea de a găsi compromise în regim civilizat şi în interesul locuitorilor, apreciind disponibilitatea noastră de a ne întâlni în acest format. Inclusiv, că doreşte să vadă rezultate concrete de soluţionare a problemei privind accesul şi prelucrarea terenurilor agricole.
De asemenea, domnul Ambasador, a acceptat invitaţia dlui Preşedinte de a efectua o vizită la Consiliul Raional Dubăsari cu sediul în Coşniţa, în timpul apropiat.
„Această întâlnire şi discuția foarte grea, dar sinceră şi necesară, a dat posibilitate pentru prima dată în mai mulți ani, să ne întâlnim, să ne auzim unul pe altul, opiniile, pentru a găsi soluții în comun, în primul rând în interesul oamenilor simpli din satele noastre, care așteaptă rezolvarea problemei cu nerăbdare. Am expus dorința şi disponibilitatea atât a Consiliului Raional Dubăsari cât şi a colegilor din autoritățile locale, centrale, societății civile din Moldova de a purta un dialog constructiv şi permanent în interesul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Desigur am constatat încă o dată că mai sunt viziuni şi abordări diferite la unele probleme principiale, mai sunt şi unele declarații neclare, condiții eronate, dar este important că s-a început dialogul direct” a menţionat dl POLICINSCHI.
Preşedintele raionului Dubăsari apreciază intențiile şi acțiunile conducerii de vârf a statului, a Guvernului, în special noua conducere responsabilă de reintegrarea ţării, autoritățile din stânga Nistrului - care în ultimul timp depun un efort considerabil pentru a îmbunătăți climatul şi dialogul între autoritățile de pe ambele maluri ale Nistrului şi care trebuie să fie susținut şi în continuare, fiindcă chiar este în interesul național al nostru. Cu pași mici dar concreți şi vizibili!!!
„Vreau să fiu optimist şi sper că în cel mai scurt timp noi toți ne vom bucura de - accesul liber la terenurile de după traseul nominalizat, libera circulație a cetăţenilor, conducătorilor, agenților economici, investiții şi proiecte comune în infrastructură, proiecte de importanţă economică, socială, umanitară”.
Dialogul şi comunicarea constructivă dintre autoritățile raionale şi noul Viceprim-ministru pentru reintegrare, autoritățile centrale, sperăm să aducă rezultate pozitive pe diverse compartimente de dezvoltare şi întărire a raionului cu servicii de calitate, atractive şi pentru concetățenii noștri din regiunea transnistreană. Cu încredere dl Preşedinte afirmă că „Avem speranţa că partenerii de dezvoltare, societatea civilă, autoritățile de toate nivelele şi desigur locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului să contribuie la apropierea malurilor, la reintegrarea pașnică a raionului şi a ţării noastre Moldova, având ca bază respectul, stima şi dialogul multinațional, având consens în privința respectării drepturilor omului, statalității şi unității teritoriale a Republicii Moldova. Doresc stabilitate şi continuitate la lucrurile bune pentru populație”.
 
Secţia informare, transparenţă şi relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

O întâlnire istorică între Preşedintele raionului Dubăsari şi omologul său din oraşul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta