Harta site-ului
Ajutor
O excursie de neuitat
O excursie de neuitat

Vicepreşedintele raionului Dubăsari, doamna Jimbei Maria, împreună cu şef Direcţie învăţământ general Dubăsari, doamna Braducean Larisa, şi şef Direcţie cultură şi turism, doamna Perciuleac Maria, au însoţit un grup de copii din Federaţia Rusă şi Republica Moldova care se odihnesc la Centrul de odihnă pentru copii și tineret "Prietenia", comuna Coşniţa, într-o excursie de neuitat la mănăstirea CURCHI. Protopopul de Criuleni şi Dubăsari, domnul Pelin Teodor, de asemenea, însoţind grupul dat, a oferit copiilor răspunsuri la diverse întrebări ce ţin de istoricul mănăstirii. Părintele Iov şi-a asumat rolul de ghid, oferind copiilor, dar şi maturilor, un vast suport informaţional ce ţine de ctitoria mănăstirii, elemente din domeniul arhitectural, tipul de biserici, rolul credinţei în viaţa omului ş.a. Frumuseţea pitorească a mănăstirii a surprins plăcut vizitatorii. Minunea pictorească a frescilor şi a icoanelor a încântat privirile vizitatorilor, astfel copiii au aflat despre pictorii ce au depus mult suflet în zugrăvirea sfintelor chipuri creştineşti. Protopopul, Teodosie Pelin, a explicat copiilor despre rolul semnului crucii şi ce semnifică el.
La încheierea excursiei copiilor li s-a oferit o trapeză cu bucate mănăstireşti. 
Excursia la mănăstirea Curchi e de neuitat, deoarece prin ea ne apropiem de cele sfinte, ne apropiem de credinţă, ne apropiem de bunul Dumnezeu. 
Direcţia învăţământ general Dubăsari aduce sincere mulţumiri Preşedintelui raionului Dubăsari, domnului Policinschi Grigore, Consilierilor raionali pentru frumoasa ocazie de a vizita mănăstirea Curchi, pentru că s-a oferit tuturor încă o şansă de a fi mai aproape de cele sfinte.
Violeta TOLSTENCO,
șef Secție politici educaționale și management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O excursie de neuitat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta