Harta site-ului
Ajutor
O comunitate amenajată – carte de vizită pentru oaspeți
O comunitate amenajată – carte de vizită pentru oaspeți

În scopul îmbunătăţirii stării sanitar-ecologice a localităţilor, sporirii nivelului amenajărilor, creării şi amenajării spațiilor verzi, punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural, atragerii largi a tuturor păturilor populaţiei la aceste activităţi prin prisma dezvoltării durabile a teritoriilor şi localităţilor Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea nr. 678 din 6 iulie 2008 privind desfăşurarea Concursului Naţional „Cea mai modernă, mai salubră şi mai amenajată localitate”.
În acest context au fost lansate şi planurile locale de acţiuni privind înverzirea şi salubrizarea localităţilor din raion, a fost elaborat Regulamentul privind desfăşurarea Concursului raional „Cea mai salubră, mai modernă şi mai amenajată localitate”, de asemenea, au fost petrecute mai multe concursuri raionale în urma cărora au fost premiate mai multe primării din raion.
După lansarea concursurilor, în toate localitătile din raion s-a consolidat, graţie responsabilităţii înalte şi atenţiei sporite de care  dau dovadă autorităţile publice locale, societatea civilă.
Este foarte important ca aceste practici sa fie  păstrate şi promovate în continuare în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trai, mediului şi sănătăţii populației, consolidând în continuare societatea.
În această ordine de idei, vin către Dumneavoastră, stimaţi locuitori ai satelor din raion, persoane cu funcții de răspundere, cu propunerea de  menţinere a bunelor practici prin îmbunătăţirea aspectului exterior al clădirilor publice, împrejmuirilor acestora, amenajarea şi salubrizarea trotuarelor şi terenurilor din preajma gospodăriilor Dumneavoastră,  locurile publice din localitate (cimitire, scuaruri, parcuri, monumentele istorice şi ale naturii, intrările în localitate ş.a).
 
Gheorghe MORARENCO,
Arhitect- şef al  raionului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

O comunitate amenajată – carte de vizită pentru oaspeți - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta