Harta site-ului
Ajutor
O atenţie sporită calităţii serviciilor medicale acordate
O atenţie sporită calităţii serviciilor medicale acordate

La solicitarea preşedintelui raionului, pe data de 05 august curent, a fost convocată de urgenţă şedinţa cu privire la asigurarea şi calitatea serviciilor medicale oferite de instituţiile medicale din raion şi Spitalul raional Criuleni, reieşind din evenimentele tragice care au avut loc la începutul acestei luni. 

La şedinţa prezidată de preşedintele raionului Gr. Policinschi au fost prezenţi reprezentanţi ai IMSP CS Dubăsari, spitalul raional Criuleni, Inspectoratul de poliţie Dubăsari, Serviciul de asistenţă medicală de urgenţă, Secţiei situaţii excepţionale Dubăsari.

Fiecare conducător de serviciu a prezentat un raport asupra analizei situaţiilor în urma cărora drept rezultat s-a ajuns la decesul a 2 copii minori.  

Din punct de vedere legal, de către organele de urmărire penală – cazurile date  se examinează şi cu ceritudine va fi pornită o cauză penală, unde  vor fi efectuate examinări din toate aspectele.

În discuţii, de către preşedinte au fost puse următoarele obiective: capacitatea serviciilor teritoriale de a prezenta informaţiile serviciilor raionale, informarea imediată a conducerii raionului în cazul unor situaţii excepţionale; conlucrarea între serviciile de resort.

De asemenea, a fost pus accentul pe existenţa dispersării de coordonare între subdiviziunile medicale, ceea ce nu reprezintă un factor pozitiv în prestarea serviciilor de calitate ce vizează sănătatea cetăţenilor.

Este regretabil faptul, că des se fac trimiteri la incompetenţa şi atitudinea neglijentă asupra pacienţilor şi lipsa respectului între medici şi pacienţi. Totuşi, medicii sunt cei care au cea mai responsabilă funcţie deoarece de ei depinde viaţa unui om.

Pe parcursul a celor două ore de discuţii şi schimb de opinii au fost aduse şi cîteva propuneri referitoare la cazurile respective, deoarece rezultatele expertizei medico-legale vor fi peste aproximativ patru săptămîni, cele expuse fiind doar presupuneri. Propunerile au fost următoarele: fiecare serviciu să-şi iniţieze o anchetă şi o examinare minuţioasă, după care cu expertiza medico-legală care va arăta cu exactitate cauza deceselor, va fi convocată  o nouă şedinţă, unde desigur va fi luată o decizie finală.

Preşedintele raionului, la rîndul său a solicitat căi ce ar duce la îmbunătăţirea serviciilor medicale, respectarea cu stricteţe a intrucţiunilor practice, efectuarea profilacticii situaţiilor din teritoriu, menţionînd disponibilitatea d-lui de a susţine orice propunere, inclusiv va ţine la control indicaţiile enumerate.
Drept rezultat a celor întîmplate preşedintele raionului a dat propunerea ca copiii în dependenţă de gravitatea stării de sănătate să fie transportaţi spre examinare în instituţiile medico-specializate din Chişinău, deoarece spitalul raional Criuleni nu dispune  de inventar specializat necesar pentru efectuarea examenului medical în domeniul copiilor.

Dl Grigore Policinschi a exprimat regrete şi condoleanţe familiilor celor decedaţi.

                                                            
                                                                                                                                    Ilievici Nadejda, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O atenţie sporită calităţii serviciilor medicale acordate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta