Harta site-ului
Ajutor
O ANIVERSARE, Jules Verne [ 1828-1905 ]
O ANIVERSARE, Jules Verne [ 1828-1905 ]

Creatorul romanului ştiinţifico-fantastic.Romancier şi dramaturg, Jules Verne este precursorul  literaturii de anticipaţie ştiinţifică. Creaţia sa ne introduce, pe calea călătoriilor şi aventurilor extraordinare, în lumea miraculoasă a ştiinţelor şi a posibilităţilor vaste pe care acestea le deschid omenirii.
Zilele acestea în incinta bibliotecii publice din localitatea Molovata cu ocazia împlinirii a 185 ani de la naşterea marelui scriitor francez J.Verne, au fost organizate un şir de activităţi culturale cu genericul: "J.Verne-regele dramaturgiei franceze”, expoziţii şi prezentări de carte, discuţii, dispută literară :
- Cunoaşteţi viaţa şi activitatea marelui dramaturg francez?
S-a editat lista recomandată de literatură.
-  J.Verne,  creatorul romanului ştiinţifico-fantastic, concurs la cele mai reuşite creaţii ale tinerilor beneficiari, eseuri.
Cele mai reuşite eseuri s-au dovedit a fi a elevilor:  I.Stavinschii si M.Sandu.
În cadrul disputei literare cu genericul "Cine este scriitorul J.Verne pentru mine", s-au expus unii cititorii:  "Pentru mine este un model de întelepciune, este o urmă în sufletul meu,  un luptător pentru o lume mai bună  şi îl văd mereu cu mine"…a afirmat o tînără cititoare a bibliotecii, M.Popa.
"Este prietenul meu, am citit numeroase romane despre natură, apoi de dragoste…şi am observat că sunt unite -  natura stimulează dragostea”, a remarcat Elena, o altă pasionată de carte.
E foarte greu să vorbim despre J.Verne, e un scriitor complex, deoarece a scris pentru toate vîrstele. Opera sa este citită de zeci de generaţii, ele fiind un izvor nesecat. "El este leagănul copilăriei, adolescenţei, maturităţii şi apusului", spune Mihaela, studentă la ASEM.
… J.Verne este un infinit pe care trebuie să-l iubim. " A trăit greu, dar ne-a lăsat un tezaur de sentimente, nu a trăit doar pentru sine, ci şi pentru alţii. Opera sa este o bogăţie a sentimentelor mele, este un nor de dragoste."  Acesta a fost unul dintre scopurile activităţilor noastre, de a vedea cum îl percepe pe J.Verne fiecare tînăr, cît le este de aproape.

                                                                                               Eugenia Procop,   Biblioteca publică, satul Molovata

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O ANIVERSARE, Jules Verne [ 1828-1905 ] - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta