Harta site-ului
Ajutor
Noul sistem informațional automatizat de asistență socială este dat în exploatare
Noul sistem informațional automatizat de asistență socială este dat în exploatare

Sistemul  informațional automatizat de asistență socială este un program lansat de către Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei cu suportul Băncii Mondiale. În acest sistem sunt încadrați toți specialiștii din cadrul Direcției asistență socială și asistenții sociali, fiecare are rolul său: manager de raion, verificator, specialist și asistent social.

Pe parcursul lunii august a fost efectuată instruirea personalului în trei etape: etapa I – a fost destinată instruirii asistenților sociali, specialiștilor  (specialiștii in problemele persoanelor în vîrstă și dezabilități, specialiștii in problemele familiilor cu copii in situatie de risc, specialiștii in domeniul protectiei copilului,șefii serviciilor asistență socială comunitară) și verificatorilor (operatori/specialiștii pentru administrarea programului de ajutor social), etapa II –  a fostdestinată instruirii managerilor de raion (șeful directiei/sectiei asistenta sociala), dl Vladimir Vancea și a administratorilor locali (persoana responsabilă de utilizarea corectă a SIAAS in cadrul raionului) , dna Zinaida Stasev și etapa a III – a fost destinată instrurii primarilor din toate localitățile raionului cu privire la ajutorul social și serviciilor sociale.

Rolul asistentului social este inițial, ei vor procesa toate cererile de ajutor social, apoi le vor transmite la verificator, de asemenea vor deschide managementul de caz pentru toate cazurile identificate în teritoriu și după completare vor fi expediate la specialiști în dependență de profilul cazului. De asemenea există conectare directă la baza de date a mai multor instituții: CNAS, CNAM, ATOFM, Registru și Banca de Economii.

Rolul managerului de raion este de a monitoriza activitățile tuturor specialiștilor și a asistenților sociali care lucrează în acest sistem. Pentru a lucra în acest sistem fiecare specialist are nevoie de calculator, conectare la internet și de asemenea trebuie să fie înregistrat la Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei și să dispună de nume de utilizator și parolă personală.

 

Zinaida STASEV- specialist principal pentru acordarea ajutor social

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noul sistem informațional automatizat de asistență socială este dat în exploatare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta