Harta site-ului
Ajutor
Noul funcționar public la Direcția cultură și turism
Noul funcționar public la Direcția cultură și turism

Întru dezvoltarea unui serviciu public meritocratic, format din funcţionari publici recrutaţi, evaluaţi şi promovaţi în baza calităţilor profesionale şi performanţelor individuale, procedurile şi metodele de implementare a tuturor aspectelor politicii de personal sunt asigurate în cadrul Consiliului raional Dubăsari prin realizarea mail multor pași. Inițial are loc procedura de recrutare şi selectare a personalului. Recrutarea este un proces de identificare şi atragere în cadrul Consiliului raional a candidaţilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante, care corespund cerinţelor postului, posedă caracteristicile cerute de post. Selectarea este un proces de alegere din rândurile candidaţilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante a celor mai competente persoane, în baza criteriilor stabilite pentru postul de muncă în Fişa postului.
Ocuparea funcţiei publice vacante în cadrul Consiliului raional Dubăsari se face prin:
- concurs;
- promovare;
- transfer;
Procedura de ocupare a funcţiei publice se realizează în baza sistemului de recrutare şi selectare, prevăzut de Legea nr.158-XVI din 04 iulie 2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public şi Regulamentului cu privire la ocuparea funcţiei publice vacante prin concurs, anexa nr. 1 la Hotărîrea Guvernului nr. 201 din 11.03.2010 şi este dominantă în autoritatea publică.
Sistemul de recrutare şi selectare reprezintă totalitatea strategiilor, metodelor şi procedurilor incluse într-un proces continuu şi sistematic de:
- planificare a necesarului de personal;
- identificare a funcţiilor publice vacante;
- publicitate;
- preselecţie în baza documentelor;
- selecţie;
- luarea deciziei de alegere a candidatului potrivit;
- numirea în post, funcţie;
- integrarea angajatului.
Sistemul de recrutare şi selectare a cadrelor se bazează pe următoarele principii:
- publicitate, informarea cît mai largă a cetăţenilor, pentru ca posturile vacante să fie completate cu persoane competente, ca orice cetăţean să-şi poată realiza dreptul la ocuparea funcţiei publice;
- obiectivitate, oferirea oportunităţilor egale tuturor candidaţilor, asigurarea selecţiei fără prejudecăţi, prevenirea oricăror intervenţii politice şi influenţă, garantarea că nu va fi admisă discriminarea pe motive de sex, vârstă, naţionalitate, apartenenţă sau neapartenenţă la unul din partide, etc;
- alegere după merit, asigurarea selectării celor mai calificate, celor mai capabile şi mai competente persoane;
- transparenţă, asigurarea transparenţei procedurilor de selectare. Transparenţa procesului de organizare a concursului se desfăşoară prin plasarea pe site-ul Consulului raional şi pe panoul informaţional a tuturor informaţiilor cu privire la desfăşurarea concursului.
Astfel, la data de 17.04.2019, în incinta sălii mici de ședințe a Consiliului raional  Dubăsari s-a desfășurat concursul pentru ocuparea funcţiei publice vacante de specialist în protecția patrimoniului, muzee și turism, Direcția cultură și turism.
În urma rezultatelor de la ambele probe, concursul a fost  promovat de dl Ivanov Alexandru, cu nota medie de 8.
Dl Grigorpe Policinschi, Preşedintele raionului a felicitat câștigătorul, dorindu-i încredere în propriile capacități şi ideile inovatoare în dezvoltarea turismului rural în raionul Dubăsari să le valorifice cu succes.
Membrii Comisiei de concurs, la fel l-au felicitat pe dl Alexandru Ivanov, dorindu-i integrare cât mai ușoară în mediul profesional, adaptare la cerinţele de muncă şi bun venit în mare colectiv al Consiliului raional.
 

 Galina BERZAN

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noul funcționar public la Direcția cultură și turism - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta