Harta site-ului
Ajutor
Norvegia - schimb de experienta si bune practici
Norvegia - schimb de experienta si bune practici

     In perioada 02-07 iunie 2014, membrii  Reţelei Incubatoarelor de Afaceri din  Moldova,    ( RIAM -  acordul de aderare semnat de catre IP Incubatorul de    Afaceri Dubasari la data de 16.12.2013) s-au aflat in Norvegia pentru o vizita  de studiu, schimb de experienta, cunostinte si identificarea de noi oportunitati  de dezvoltare .

  In cadrul programului au fost vizitate mai multe incubatoare de afaceri,  precum LEN incubator, Proneo incubator si IM  SIVA (este o companie de stat , care elaborează și implementează concepte de inovare pentru companiile norvegiene în străinătate).  Managerii participanti din R.Moldova au avut ocazia sa discute  cu administratia incubatoarelor si cu rezidentii acestora, de la care au fost preluate noi cunostinte  in domeniu si noi idei . Foarte  oportuna a fost si vizita gradinilor de afaceri (ex. gradina de afaceri Namdalshagen), ceea ce in R.Moldova inca nu este implimentat, dar se preconizeaza in viitor. Rezidentii gradinilor de afaceri , s-au dovedit a fi persoane energice, dornice de a se realiza ca antreprenori de succes. Un alt aspect relativ nou pentru R.Moldova sunt  parcurile industriale  si parcurile de afaceri, care de asemenea au fost vizitate in cadrul programului. Acestea din urma sunt de anvergura mai mare  comparativ cu incubatoarele de afaceri, dar la fel pot fi un pilon rigid de dezvoltare, ce va contribui in perspectiva la progresul economic al  R.Moldova.

Pe durata aflarii in Norvegia, de catre reprezentantii Proneo incubator  au fost petrecute mai multe ateliere de lucru cu managerii din R.Moldova, un accent deosebit fiind axat pe dezvoltarea turismului rural. Au fost prezentate practici de dezvoltare in domeniul localitatilor rurale, care pot fi aplicate si in cadrul R.Moldova, fara a suporta costuri prea mari.

Vizita a avut drept scop primordial identificarea oportunitatilor  relevante sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru antreprenorii din Republica Moldova. Speram ca experienta acumulata in cadrul  vizitei va fi promotorul  necesar pentru noi realizari si istorii de succes in R.Moldova.

                                                                       Administrator  IP “IARD”            Eugenia Nirca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Norvegia - schimb de experienta si bune practici - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta