Harta site-ului
Ajutor
Noi succese ale Consiliului raional Dubăsari
Noi succese ale Consiliului raional Dubăsari

La data de 18 Decembrie 2012 a fost aprobată Hotărîrea de Guvern cu privire la Documentul Unic de Program pentru anii 2013-2015.

Hotărîrea dată stipulează lista proiectelor prioritare de dezvoltare regională pentru finanţare din mijloacele Fondului Naţional pentru Dezvoltare Regională. La prioritatea III "Protecţia mediului şi sporirea atractivităţii turistice", Măsura 3.2 a fost inclus şi proiectul "Sporirea atractivităţii turistice în mediul rural din lunca rîului Nistru". Proiectul dat urmează a fi implementat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi va dura 24 luni. Acesta vizează o serie de activităţi ce se vor desfăşura în localităţile raionului Dubăsari ce vor finaliza cu următorii indicatori de produs: 1 monument arhitectural de importanţă atît regională, cît şi naţională reabilitat; 2 zone de agrement amenajate; 1 traseu turistic instituit pe itinerarul Oxentea – Criuleni – Pohrebea; 2 expoziţii de opere confecţionate manual, organizate.

Suma solicitată în cadrul proiectului este de circa 4 976 000 lei.

Amintim că proiectul dat a fost înaintat de Consiliul raional Dubăsari în cadrul apelului lansat de ADR în primăvara anului 2012.

La indicaţia Preşedintelui raionului, Direcţia dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere a elaborat Nota conceptuală a proiectului care fiind evaluată la prima etapă de către experţii ADR a permis aplicarea formularului de proiect complet. Astfel într-o strînsă colaborare cu Direcţia Cultură şi Direcţia Construcţii a fost depus proiectul final.

Sperăm că acest pas va atinge rezultatele aşteptate şi va îmbunătăţi situaţia în raion la capitolul turism şi dezvoltare culturală.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noi succese ale Consiliului raional Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta