Harta site-ului
Ajutor
Noi solicitări din partea Comitetului organizatoric pentru monitorizarea situaţiei din teritoriul raionului
Noi solicitări din partea Comitetului organizatoric pentru monitorizarea situaţiei din teritoriul raionului

Comitetul organizatoric pentru organizarea, desfăşurarea şi monitorizarea acţiunilor paşnice din raionului Dubăsari s-a întrunit astăzi din nou în şedinţă de lucru pentru a face o analiză a situaţiei din teritoriul raionului la momentul de faţă, respectiv şi o evaluare a îndeplinirii solicitărilor anterioare, ce au fost adresate Conducerii Republicii Moldova, Comisiei Unificate de Control şi altor factori de decizie.

La şedinţă au participat majoritatea membrilor Comitetului organizatoric, fiind prezenţi şi primarul or. Vadul lui Vodă Iurie ONOFREICIUC, preşedinţii Asociaţiilor veteranilor de război din 1992 din raioanele Republicii Moldova, reprezentantul Guvernului în teritoriul raionului Dubăsari Petru PROFIRE şi alţi reprezentanţi.

În cadrul acesteia membrii Comitetului şi-au exprimat nemulţumirea faţă de indiferenţa autorităţilor publice centrale, precum că pînă la momentul de faţă au fost îndeplinite doar cîteva dintre solicitările acestora.

În acest context, preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a menţionat că sunt incorecte astfel de afirmaţii, deoarece pînă astăzi, de pe carosabilul postului nr. 9, din partea stîngă a rîului Nistru au fost scoase blocurile de beton, instalaţiile rutiere nelegitime şi înlocuirea acestora cu instalaţii de micşorare a vitezei.

După un şir de discuţii contrare, Comitetul organizatoric pentru organizarea, desfăşurarea şi monitorizarea acţiunilor paşnice de protest a decis:

1. De a include în Comitetul organizatoric pe reprezentantul guvernului în teritoriul raionului, şef-adjunct al Cancelariei de Stat Petru Profire, primarul oraşului Vadul lui Vodă Iurie Onofreiciuc, preşedinţii Asociaţiilor veteranilor de război din 1992 din alte raioane ale Republicii Moldova.
2. De a organiza odată în săptămînă mitingul de protest pe podul Vadul lui Vodă la decizia Comitetului organizatoric.
3. De a petrece mitingul de protest în faţa postului nr. 9 din partea dreaptă a podului Vadul lui Vodă fără acţiuni violente.
4. De a solicita Ministerului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor instalarea sistemelor de reducere a vitezei pe podul Vadul lui Vodă, la postul nr. 9 din partea dreaptă.
5. De a solicita Comisiei Unificate de Control, comandamentului militar de a întreprinde măsuri pentru înlocuirea blocurilor de beton, barierelor prin instalarea pistelor de reducere a vitezei.
6. Cerem Forţelor de menţinere a păcii deblocarea drumurilor, lichidarea posturilor instalate nelegitim de către autorităţile neconstituţionale, din preajma satelor Doroţcaia, Pohrebea, Coşniţa, Cocieri, Hidrocentrala.

Serviciu relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noi solicitări din partea Comitetului organizatoric pentru monitorizarea situaţiei din teritoriul raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta