Harta site-ului
Ajutor
Noi practici în dezvoltarea capacităților de consultanță în afaceri
Noi practici în dezvoltarea capacităților de consultanță în afaceri

În perioada 8-10 octombrie  curent, administratorul IP IARD, dna Galina Sandu,  a participat la  cea de-a doua sesiune de instruire  în dezvoltarea capacităților de consultanță în afaceri, organizat cu suportul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Sesiunea de instruire are drept scop îmbunătățirea calitativă a serviciilor de consultanță oferite de către administratorii Incubatoarelor  pentru antreprenorii din regiune.
Temele abordate în cadrul celei de-a doua sesiune de instruire de către  expertul  dl Takași Kimura au fost: analiza situației financiare a companiei, principalii indicatori financiari, planurile financiare, bilanț contabil, îmbunătățirea calității produsului, Modelul 3C, modelul de hartă de poziționare, analiza structurilor de vânzări și cum să găsim noi potențiali clienți fără să pierdem legătura cu cei existenți.
Totodată, participanților le-au fost aduse la cunoștință că harta de poziționare ajută beneficiarul să vizualizeze poziția lui pe piață, comparativ cu alți concurenți. Cu această hartă, benificiarul poate identifica o poziție unde nu are concurenți, dar are acces la un număr mare de potențiali clienți. De asemenea, distanța față de alți concurenți arată unicitatea benifeciarului.
Sporirea funcționalității produsului, scăderea prețului, schimbarea materiei prime, toate acestea nu înseamnă îmbunătățirea calității. Pentru a avea produse atractive pentru clienții țintă, benificiarul trebuie să știe care sunt criteriile clienților în alegerea produsului. De aceea, Modelul 3C ajută beneficiarul să înțeleagă “Care sunt clienții”, “Care sunt așteptările acestora” și “Care sunt elementele cheie pentru a fi selectați”.  Au fost binevenite exercițiile practice cu fiecare administrator în parte, în încercarea de a transpune în realitate cunoștințele teoretice însușite.
Consultanța în afaceri este acel serviciu pe care îl oferă un consultant profesionist unui antreprenor, la diferite stadii de dezvoltare a afacerii, însă, consultanții nu i-au decizii în locul antreprenorilor. Ei oferă îndrumare în dezvoltarea afacerii, în scrierea proiectelor, a unui plan de marketing, îi ajută pe antreprenori să facă o alegere și să ia decizii corecte, acest lucru este un act de mare responsabilitate pe care trebuie să și-l asume orice consultant.
 
Galina SANDU,
Incubatorul de afaceri raionul Dubăsari
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Noi practici în dezvoltarea capacităților de consultanță în afaceri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta