Harta site-ului
Ajutor
Noi paşi în cooperarea transfrontalieră cu colegii din Sobinka, Rusia
Noi paşi în cooperarea transfrontalieră cu colegii din Sobinka, Rusia

Consolidarea relaţiilor de prietenie şi intensificarea schimburilor de experienţă între raionul Dubăsari şi alte administraţii publice locale de peste hotarele ţării în diverse domenii este un element esenţial în activitatea Consiliului raional Dubăsari.
În acest context, la invitaţia conducerii Administraţiei raionului Sobinka Alexandru RAZOV, în perioada 26 – 29 octombrie curent, cu o deplasare de serviciu în Federaţia Rusă s-a aflat delegaţia oficială a raionului Dubăsari în persoana Preşedintelui raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI, consilierii raionali Zinaida IVANSCHI şi Sergiu PÎSLARI, secretarul Consiliului raional Sergiu GRIGORIEV, conducătorii Direcţiei economie, buget şi finanţe Lilia CAZAC, Secţiei informare, transparenţă şi relaţii cu publicul Ecaterina RACOVEŢ şi specialistul superior în relaţii cu publicul Ana BERZAN. Scopul vizitei a fost de a continua studierea experienței ruse în domeniul administraţiei publice locale, efectuarea unui schimb de păreri și stabilirea noilor priorităţi de cooperare între comunitățile locale pe principiile cooperării transfrontaliere.
Acumulează înţelepciune în mod plăcut cel care învaţă din experienţa altuia. Astfel, pe parcursul celor 4 zile de deplasare, delegaţia raională a avut mai multe întâlniri şi dialoguri cu reprezentanţii Administraţiei regiunii Vladimir, autorităţilor publice locale, colective din cultură, tineret, organizaţii neguvernamentale, antreprenoriat. De asemenea, a participat la evenimentul de decernare a premiilor şi de menţionare a „Celei mai frumoase localităţi din Regiunea Vladimir”, desfăşurată în localitatea Cerkutino, raionul Sobinka, unde am avut posibilitatea să vedem practicile de organizare şi desfăşurare a unei acţiuni cultural – artistice.
Desigur, în cadrul acesteia, Preşedintele raionului Dubăsari a adus un mesaj de salut şi apreciere pentru activităţile realizate în comun, inclusiv a menţionat dorinţa Consiliului raional Dubăsari de a promova în continuare relaţiile de prietenie şi colaborare cu colegii din Sobinka în diverse domenii.
Un element important menţionat de ambele administraţii raionale este dorinţa şi necesitatea continuării colaborării şi efectuării vizitelor reciproce cu participarea reprezentanţilor din cultură, educaţie, sport, antreprenoriat, administraţie publică, organizarea odihnei de vară a copiilor, etc.
Cu toate că a fost un program complex de întâlniri şi vizite la unele instituţii de învăţământ, cultură şi centre sportive, delegaţia oficială a avut posibilitatea să viziteze şi locurile turistice din regiune precum oraşul Vladimir şi oraşul Suzdali.
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie informare,
transparenţă şi relaţi cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noi paşi în cooperarea transfrontalieră cu colegii din Sobinka, Rusia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta