Harta site-ului
Ajutor
Noi cazuri de rabie depistate în teritoriul raionului
Noi cazuri de rabie depistate în teritoriul raionului

Conform informaţiilor prezentate de către Direcţia sanitar veterinară Dubăsari, pe parcursul lunii curente au fost înregistrate două cazuri de rabie, în două din localităţile raionului. Astfel, pe data de 10 ianuarie a fost înregistrat  pe teritoriul s. Ustia şi altul pe 19 ianuarie, în s. Cocieri. În ambele cazuri, a fost depistată rabie la bovine în urma muşcăturii de vulpe.  

În scopul întreprinderii măsurilor de lichidare a consecinţelor acestora, preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a semnat o dispoziţie prin care a solicitat Comisiei raionale sănătate publică să ţină la un control strict situaţia nefavorabilă creată şi întreprinderea măsurilor speciale legate de lichidarea cazului nominalizat. Conform dispoziţiei s-a anunţat situaţie de carantină pînă pe data de 10 martie 2013 în localitatea Ustia şi respectiv 22 martie 2013 în localitatea Cocieri.

De asemenea, în acest scop a fost întocmit şi un Plan complex de acţiuni în care sunt stipulate măsurile şi termenii de executare a acestora. Primarii localităţilor sunt obligaţi să acorde asistenţa necesară Direcţiei raionale sanitar-veterinare pentru organizarea şi executarea măsurilor legate de profilaxia şi lichidarea rabiei şi vor solicita respectarea regulilor de întreţinere a cîinilor şi pisicilor din partea cetăţenilor. Comisariatul de poliţie în comun cu primăriile Ustia şi Cocieri vor organiza nimicirea cîinilor vagabonzi şi a vulpilor în raza de 10 km. Inclusiv, Centrul sănătate publică va întreprinde măsurile necesare de investigări epidemiologice, de asigurare cu preparate antirabice şi va supraveghea efectuarea măsurilor de profilaxie  a rabiei.

În acelaşi scop, Direcţia raională învăţămînt, tineret şi sport în comun cu lucrătorii medicali, medicii veterinari vor organiza lucrul de lămurire în masă a problemelor legate de profilaxia rabiei.

Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noi cazuri de rabie depistate în teritoriul raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta