Harta site-ului
Ajutor
Nistrule, pe malul tău!
Nistrule, pe malul tău!

Cu prilejul zilei Nisrului, care se marchează la data de 26 mai, Şeful Ecologiei dl. Anatol Graijdian în colaborare cu Centrul multifuncţional pentru copii şi tineret au organizat o acţiune de solubrizare pe malul rîului Nistru, cuprinzînd traseul Pohrebea –Coşniţa pe porţiunea de 1 km. Participanţii acţiunii date au fost tinerii din sat. Pohrebea şi Coşniţa, dotaţi cu saci şi manuşi. În urma curăţeniei care s-a desfăşurat în decursul a 2 ore de muncă au fost colectaţi 10 saci de gunoi. 
Tinerii prin efortul şi sîrguinţa depusă au adus malul într-o stare ideală, de nerecunoscut, însă cu părere de rău există riscul ca zona curățată să fie invadată din nou de deșeuri. Participanţii și organizatorii acțiunii, au subliniat, la rândul său, că oamenii ar trebui să învețe să lase curat în urma lor după ce ies la un picnic, mai ales că malul Nistrului este frecventat de foarte mulţi oaspeţi. 
Desigur că  organizatorii împreuă cu tinerii au realizat această acţiune benevol, pentru a conştientiza că avem obligaţiunea de a păstra habitatul în cele mai bune condiţii, pentru generaţiile viitoare. Vrem să atragem şi un semn de alarmă către concetăţenii noştri şi să-i facem conştienţi de faptul că nu avem dreptul de a omorî planeta, încet, dar sigur, prin mormanele pe care le lăsăm în urma noastră pe malul apelor, cît şi pe străzile localităţilor. 
Le mulţumim frumos tinerilor care s-au implicat activ, demonstrînd încă o dată că le pasă de mediul în care trăiesc şi de aerul pe care îl respiră zi de zi, pentru gestul lor, însă, sperăm ca această acţiune va servi drept exemplu drep de urmat pentru ceilalţi locuitori ai localităţilor raionului Dubăsari.  Olga Ţurcan, 
Specialist în domeniu tineret din platoul Coşniţa         

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Nistrule, pe malul tău! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta