Harta site-ului
Ajutor
NIMENI NU-I UITAT, NIMIC NU SE UITĂ.
NIMENI NU-I UITAT, NIMIC NU SE UITĂ.

Pe data de 22 iunie, s-au împlinit 71 de ani de la începutul Marelui Război Mondial pentru Apărarea Patriei 1941-1945.

În noaptea de 21 - 22 iunie, la ora 21.00 la monumentul „Gloriei” din com.Coşniţa, circa 20 de tineri au venit să aprindă cîte o lumînare în  memoria ostaşilor căzuţi, în cel de-al doliea război mondial.

În cadrul evenimentului, S.P.D.T. Ţurcan Olga, a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi, după care a urmat minutul de reculegere. Ardeau lumînările în liniştea nopţii, luminînd plăcile comemorative, care imortalizează numele eroilor ce şi-au jertfit vieţile  în numele păcii. În ochii tinerilor se ascundea frica pentru un trecut care fusese al tuturor, o pagină din istoria vieţii în care şi-au lăsat amprenta însîngerată buneii noştri. Ne închinăm în faţa voastră, scumpi veterani. Fie veşnică memoria ostaşilor care au rămas acolo, pe cîmpul de luptă, zăcînd în morminte pe pămînt străin, voi v-aţi jertfit tinereţea şi anii pentru ca noi astăzi să ne îmbrăţişăm copii şi nepoţii. 

Vom face tot posibilul, încît nici copii noştri şi nici urmaşii lor nu vor uita de trecut, de bravii eroi, datorită cărora avem un viitor. Vă mulţumim pentru cerul senin, pentru familiile noastre,  pentru noaptea cu lună clară, Vă mulţumim pentru sfînta Pace. 
                         
Olga Ţurcan, specialist în domeniul tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

NIMENI NU-I UITAT, NIMIC NU SE UITĂ. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta