Harta site-ului
Ajutor
Nimeni nu-i uitat, Nimic nu se uită
Nimeni nu-i uitat, Nimic nu se uită

"Vor trece veacuri, pagini răsfoite,

Va fi istoria zidită zi de zi...

Nu vom uita nicicînd de viaţa dăruită

A voastră, scumpi ostaşi, plecaţi pentru  A FI.”

 

La 9 mai anul curent,în comuna Coşniţa  a avut loc Mitingul consacrat  celor 68 de ani de la Marea Victorie în războiul pentru apărarea Patriei. Acest eveniment a adunat în centru comunei la monumentul eroilor căzuţi în cel de-al  II-lea Război Mondial din anii  1941-1945, săteni, oaspeţi, veterani. De asemenea au fost prezenţi  la miting colaboratorii Consiliului raional în frunte cu preşedintele raionului, dl Grigore Policinschi, primarul com. Coşniţa, dl Alexandru Leşan, preşedintele Sfatului Veteranilor de muncă şi război a com. Coşniţa, dl Tvicenco Anatol, preşedintelui Asociaţiei Veteranilor de muncă şi război al raionului Dubăsari, dna Elena Moţpan, directorul Liceului Teoretic "Ion Creangă”,  dl Tudor Verlan.

Cu un mesaj de compasiune a venit preşedintele raionului, dl Grigore Policinschi " Nu cred că este vreo familie care nu a fost afectată de acele tragice evenimente. Este datoria noastră să luptăm pentru pace. Trăiască veteranii, tineretul nostru, urmaşii acelor veterani!” Dumnealui  a accentuat că împreună cu autorităţile raionale, Consiliul raional Dubăsari şi autorităţile locale  vor  face tot posibilul ca această zi de 9 mai   să fie menţinută mulţi ani înainte, ca simbol al luptei împotriva discriminării omenirii asupra fascismului.

 Dl Tvicenco Anatol, preşedintele Sfatului Veteranilor de muncă şi război a com. Coşniţa a sugerat mulţimii adunate să  " convingă generaţia următoare că războiul acesta a fost pentru poporul nostru un război drept. Mulţi dintre copiii aceştea micuţi o să ajungă conducători de diferite ranguri, o să fie oameni de stat, de aceea ei trebuie să nu permită schimbarea istoriei.” 

În cadrul mitingului au fost recitate poezii de către elevii liceului şi copiii de la grădiniţa din localitate. 

Cu fiecare an rămîn tot mai puţini din cei, care au luat parte nemijlocit la război. A rămas un singur veteran  al Marelui război  pentru Apărarea  Patriei,  dl Mihail Coica, care din motive de sănătate nu a putut să vină. Pentru cei care au căzut în luptă pentru Apărarea Patriei în cel de-al  II Război Mondial, precum şi pentru toţi cei care au participat la aceste lupte crîncene din anii 1941-1945 şi pentru tatăl său Mihail ,  a cîntat feciorul său Ghenadie Coica.

Timpul în care trăim ne arată că nu există durere străină. Umanismul, voia bună, omenia- acestea sunt valorile care ne unesc. În memoria celor, care au căzut în Marele  război pentru Apărarea Patriei vom păstra PACEA.

Natalia Ivanov, redactor şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Nimeni nu-i uitat, Nimic nu se uită - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta