Harta site-ului
Ajutor
NEGLIJENŢĂ ÎN PĂSTRAREA TEHNICII AGRICOLE INDIVIDUALE
NEGLIJENŢĂ ÎN PĂSTRAREA TEHNICII AGRICOLE INDIVIDUALE

Gospodăriile agricole, care dispun în gestiune (arendă) de terenuri agricole consolidate, în mare măsură păstrează tehnica agricolă în locurile special amenajate şi controlate, adica  păzite (brigăzi de tractoare).
  Evident că în primăriile Oxentea, Marcauţi, Holercani, Molovata-Nouă, Cocieri unde terenurile agricole sunt în mare parte consolidate, numărul de tehnică agricolă particulară este mai scăzut faţă de primăriile Coşniţa, Pîrîta, Doroţcaia şi Ustia, unde se prelucrează  terenul agricol, preponderent, în mod individual. Numărul de gospodării individuale în aceste primării constitue circa  de 1868 la număr, cu un număr  inpunător de tehnică agricolă particulară. Pentru staţionare şi păstrare  autovehiculul personal, în majoritatea cazurilor,  este pregătit adăpost special - „garaj”, însă pentru un tractor sau maşină agricolă care costă nu mai puţin decît un  autovehicul şi care aduce un profit mai mare pentru gospodărie, locuri de păstrare nu se găseşte, dar dacă se găseşte, atunci în preajma drumului, s-au în locurile publice, adiacente. Cu atît mai mult, în multe cazuri, această tehnică agricolă, păstrată în acest mod, poate împedica de circulaţia liberă a transportului şi persoanelor. 
  Întru înlăturarea acestor nereguli în fiecare an, către începutul sezonului rece, de către reprezentantul Inspectoratului  pentru supravegherea  tehnicii agricole „Intehagro”, în comun cu poliţistul de sector, reprezentantul primăriei şi a Direcţiei agricultură şi cadastru, se petrece raidul „control-monitorizare” a păstrării tehnicii agricole de către deţinătorii particulari, care arată că din an în an situaţia se amelioriază, la capitolul numărului de încălcări.
  Deţinătorii de tehnică agricolă depistată (foto)  au fost informaţi, întru neadmiterea păstrării tehnicii în  raza  terenului public şi le-au fost dat termen de evacuare a tehnicii respective din locurile de staţionare.
  În cazul imposibilităţii păstrării tehnicii agricole în perimetrul gospodăriei personale, s-a propus ca, prin acord comun cu agenţii economici, să se păstreze tehnica agricolă  respectivă în locurile special amenajate, adică în brigăzile de tractoare a gospodăriilor agricole din teritoriu.
  Prezenta informaţie a fost adusă la cunoştinţă primarilor localităţilor respective.

 

 P.Porubin,-specialist principal pe problemele mecanizării.
                                      V.Novacovsci,-Inspector-şef  supraveghere tehnică „Intehagro”    
     

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

NEGLIJENŢĂ ÎN PĂSTRAREA TEHNICII AGRICOLE INDIVIDUALE - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta