Harta site-ului
Ajutor
Necesarul de cadre didactice în raionul Dubăsari este în creștere continuă
Necesarul de cadre didactice în raionul Dubăsari este în creștere continuă

În instituțiile de învățământ preuniversitar din raionul Dubăsari, necesarul de cadre didactice pentru anul de studii 2019-2020 îl constituie 30 de specialişti, potrivit informațiilor prezentate de către conducătorii acestora.
Conform datelor prezentate de către conducătorii instituțiilor de învățământ din teritoriu, cele mai multe locuri vacante sînt la specialităţile: pedagogie preşcolară, pedagogia învățământului primar, matematică, fizică, geografie, chimie, biologie, limba şi literatura română.
Tinerii specialiști, absolvenţi ai instituţiilor de învățământ superior universitar şi mediu de specialitate, care se angajează conform repartizării în instituţii de învățământ din mediul rural, beneficiază în primii trei ani de activitate de mai multe facilităţi inclusiv indemnizații în valoare de 120 de mii de lei (absolvenții universităților) și 96 de mii de lei (absolvenții colegiilor), de acoperirea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locative, compensarea lunară pentru a câte 30kw de energie electrică și al compensării anuale a energiei termice.
Cele mai multe solicitări de suplinire a locurilor vacante au parvenit din platoul Ustia, după care urmează platoul Cocieri și Coșnița.
Pentru anul de studii 2017-2018, necesarul de cadre didactice pentru învățământul preuniversitar a constituit 21 de specialiști, dar a fost suplinit doar de 2 persoane.
Pentru anul de studii 2018-2019, necesarul de cadre didactice pentru învățământul preuniversitar a constituit 24 de specialiști, fiind suplinit de alte 2 persoane.
Pentru anul de studii 2019-2020, necesarul de cadre didactice pentru învățământul preuniversitar  constituie 30 de specialiști, urmează să vedem nivelul de suplinire al acestora până la 1 septembrie curent.

 

Alexandra VATAV.
Specialist principal, domeniul resurse umane

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Necesarul de cadre didactice în raionul Dubăsari este în creștere continuă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta