Harta site-ului
Ajutor
Ne apropiem de campania de recoltare a spicoaselor
Ne apropiem de campania de recoltare a spicoaselor

Anul curent în raionul Dubăsari se preconizează a fi recoltate 4206,2 ha de culturi cerealiere de I grupă, inclusiv: 3759 ha de grâu și 447,2 ha de orz. La fel, sunt preconizate a fi recoltate și 116, 47 ha de rapiță de toamnă. Având în vedere condițiile climaterice din toamnă – primăvară, adică seceta și înghețurile, roada se preconizează a fi scăzută, prognozele arată că vom avea în jur de 30-40% din roada anului precedent.
Suprafețele date, în majoritate, sunt prelucrate de către 50 gospodării agricole, la fel, o pondere mică, aprox 3% o dețin gospodăriile țărănești mici și sectorul individual. O parte din gospodăriile agricole au efectuat secerișul de probă, însă umiditatea ridicată a boabelor nu permite recoltarea, iar între timp se efectuiază proceduri de desecare și combatere a buruienilor. Din acest motiv campania de recoltare propriu-zisă va demara mai târziu față de anii precedenți.
În campania de recoltare vor fi antrenate 111 unități de tehnică agricolă, inclusiv: 28 combine, 68 tractoare și 14 automobile pentru transportarea roadei. E de menționat că din numărul total de 28 combine, 22 unități sunt din cele performante, cu randamentul înalt.
 
Valeriu POPUȘOI,
Secția agricultură și cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ne apropiem de campania de recoltare a spicoaselor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta