Harta site-ului
Ajutor
Muzica fără hotare
Muzica fără hotare

Joi,17 august, Casa raională de cultură a fost gazda evenimentului cultural “Comunicăm, cântăm, pacea promovăm”, care a întrunit prin intermediul muzicii, tineri din Moldova și din Federația Rusă,  oferindu-le posibilitatea să pătrundă în lumea sunetelor vocale și instrumentale și să-și etaleze talentul artistic. Organizatorii principali au fost  Direcția cultură și turism și conducătorul tinerei formații rock,  Andrei Mamulat.
Oaspeților din Federația Rusă li s-a oferit posibilitatea să urmărească activitatea de creaţie a tinerei formații, dar şi să savureze  din plin atmosfera dinamică şi expresivă a rock-ului din Moldova. Ascultând  cu mare atenție, tinerii din Rusia  au decis că la întoarcerea la baștină, vor opta pentru o formație de muzică rock și la ei acasă.
După o comunicare prietenoasă, schimb de mesaje și  dialoguri muzicale, am interpretat toți împreună cele mai populare piese dragi sufletului nostru ”Ioane, Ioane” , ”Melancolie” și  ne-a reușit.
Dintre toate domeniile artei, muzica ajunge mai întâi și mai aproape de sufletul copilului. În ceea ce ne priveste, consideram că trebuie să facem eforturi susținute pentru a contribui la înțelegerea mesajului muzical, indiferent de naționalitatea și limba vorbită, deoarece cântatul reprezintă pentru majoritatea o acțiune stimulatoare, mai ales în cazul nostru, unde au cântat împreună tinerii din Moldova și Rusia în limba noastră maternă. E adevărat- Muzica ne mângâie, ne alintă, ne face mai buni și ne unește sufletele!
 
Maria PERCIULEAC,
    Șef Direcție cultură și turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Muzica fără hotare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta