Harta site-ului
Ajutor
Muai -Thai
Muai -Thai

La data de 10 -11 noiembrie 2012 în or.Balti s-a desfasurat Turneul republican la Box Tailandez intre copii cu virsta cuprinsa a.n 2000-2005. La turneul dat, au participat peste 80 de sportivi din diferite localitati a Republicii Moldova. La acest turneu au participat sportivi care practica diferite stiluri de Arte martiale. Echipa Scolii Sportive Raionale a fost delegata in numar de 11 sportivi si antrenorul echipei, Andrian Gherlac.Copiii sint elevi ai gimnaziului s. Pirita si din centrul :CONCORDIA-oraselul copilariei, care la fel ca si copii din sat frecventeaza sectia de Kickboxing in cadrul SSRTJ. La venirea in or Balti la orele 11.00 sportivii au facut cintarul pentru a li se permite participarea la lupte. Regula la Muai Thai permite lovituri de brate si picioare in diferite parti ale corpului dar si lovituri de coate si genunchi. Lupta  la copii a durat 3 runde a cîte 1,5 min runda. Sportivii au fost complet echipati, avind aparatoare la cap, piept, coate ,tibii, excluzind astfel orice pericol de trauma.
Muay Thai
 sau boxul thailandez, sport național thailandez, este un stil de lupta derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii.
Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotație de "sport sângeros", "luptă brutală" sau chiar "luptă fără reguli", lucru destul de adevărat cu numai câteva generații în urmă.

Muay Thai înseamnă, dacă depășim clișeele vehiculate în filmele de arte marțiale, poate cea mai complexă și completă artă a luptei om la om prin schimb de lovituri. În Thailanda el mai este denumit "arta celor 8 arme", aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi "proiectil", într-o luptă : pumnii, picioarele, coatele și genunchii. În paralel cu lupta fără arme, în Thailanda se studiază Krabbi Krabbong - arta luptei cu arme albe, derivată din armele tradiționale utilizate în Evul Mediu, precum și multe discipline anexe - tehnica proiecțiilor, procedeelor articulare și luptei la sol, masaj, medicina luptătorilor, tehnici de meditație, sportul având dintotdeauna o conotație religioasă și rituală în țara de origine.

Luptele au durat 2 zile si in aceste zile am avut multe emotii pozitive care au ridicat un interes sporit fata de acest gen de sport. Discipolii SSRTJ sau intors de la acest Turneu cu 7 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 de bronz . Este pentru prima data cind participam la asa proba, dar credem ca ne-am descurcat bine. Campionii nostri au devenit:

1.Muntean Alexandru--22 kg  loc1(Concordia)

2.Popov Ion--24 kg loc 1(Concordia)

3.Palai Mihai 25 kg loc 1 (Pirita)

4.Zagaevschii Pavel  28kg loc 1 ( Concordia)

5.Coropcevschii Petru  27 kg loc1`(Concordia)

6.Corobelnicov Sergiu  32 kg loc 1 (Pirita)

7.Muntean Victor-- 27 kg loc 2(Concordia)

8.Budulica Marcel 28 kg loc 3(Concordia)

9.Rozmerita Daniel 25 kg loc 2(Pirita)

10.Moiseev Dan 32 kg loc3 (Pirita) 

11.Bucataru Segiu  36 kg loc 1(Pirita)

Multumim foarte mult d-nei Birgit Hopitzan director Concordia-oraselul Copilariei, care a sustinut financiar echipa noastra, nu afost indiferenta si a crezut in puterile noastre. Directorului SSRTJ, d-lui V. Nagalisov, la fel ii multumim pentru sustinere acordata la fiecare competitie. Din partea noastra le dorim multa sanatate si speram la conlucrare eficienta pe viitor.Sportivilor le dorim multa sanatate mai sirguincios sa se atirne fata de antrenamente si mult NOROC!

Cu respect antrenorul SSRTJ 

Andrian Gherlac


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Muai -Thai - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta