Harta site-ului
Ajutor
Monitorizarea mersului recoltării în raion.
Monitorizarea mersului recoltării în raion.

Recoltarea cerealelor de I grupă în unele gospodării ale raionului deja sunt în plină desfăsurare. Specialiştii Direcţiei agricultură şi cadastru au efectuat vizite de lucru pe cîmpurile din primăriile Doroţcaia, Coşniţa, Molovata Nouă cu scopul monitorizării procesului de recoltare a spicoaselor. Au fost vizitate cîmpurile prelucrate de către SRL „Dornisagro”, SRL „Agrodar Eco”, SRL „Levobaciu” şi SRL „Agrotiras”. 
Luînd în consideraţie condiţiile climaterice favorabile ale anului 2014, roada este îmbucurătoare,  recoltarea parcurge în tempou normal, estimarea prealabilă ne arată că s-ar putea de recoltat aproximativ cîte 35-40 centnere la hectar. Treieratul se petrece cu respectarea cerinţelor şi procedeelor tehnologice necesare, adică sectoarele unde se recoltează cerealierile sunt separate de drumurile adiacente şi între dînsele cu fîşii arate pentru a prevenini în caz de incendiu arderea cîmpului în întregime. 
Agricultorii din toate gospodăriile agricole, necătînd la condiţiile grele de muncă, temperaturile înalte, depun tot efortul pentru a recolta pîinea în termeni cît mai restrînşi, folosind posibilităţile oferite de natură avînd un mic interval dintre ploi, pentru a obţine rezultate lăudabile.
Sperăm că condiţiile climaterice vor permite recoltarea la timp şi fără mari pierderi, ţelul final fiind depozitarea roadei în ambare şi depozite, ceea ce va permite agricultorilor să se bucure de rodul muncii lor.
Le dorim success tuturor agricultorilor!


M.Dicusar, specialist principal DAC  

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Monitorizarea mersului recoltării în raion. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta