Harta site-ului
Ajutor
Monitorizarea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului
Monitorizarea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului

Ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului a înregistrat în luna noiembrie rezultate remarcabile. De ajutor social au beneficiat 157 familii în sumă de 126369 lei și de ajutor pentru perioada rece a anului beneficiază 306 familii în sumă de 76500 lei. Ajutorul pentru perioada rece a anului constituie 250 lei lunar pentru familiile care au intrat în sistemul de ajutor social, această indemnizație se acordă pe o perioadă de cinci luni, din noiembrie pînă în luna martie.

Amintim că de la 1 noiembrie 2013 a fost majorat cuantumul pentru ajutor social de la 640 la 680 lei, deci venitul lunar nu trebuie să depășească suma de 680 lei, pentru a beneficia de ajutor social și 1024 pentru perioada rece a anului. Totodată, la calcularea ajutorului social se iau în considerație bunurile pe care le posedă familia, terenul, de asemenea se duce o evidență a remitențelor de peste hotare.

Direcția asistență socială recomandă familiilor social –vulnerabile să se adreseze la asistentul social din comunitate și să depună cerere pentru acordarea ajutorului social.

Zinaida STASEV – specialist principal pentru administrarea ajutorului social

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Monitorizarea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta