Harta site-ului
Ajutor
Monitorizarea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului
Monitorizarea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului

Acordarea ajutorului social are ca scop să contribuie în mod semnificativ la reducerea inegalităţilor şi a sărăciei familiilor, precum şi a celor aflate în risc de excluziune socială.
Ajutorul Social are efecte pozitive asupra a aproximativ jumătate din gospodăriile eligibile, beneficiarii utilizează banii primiţi pentru crearea condiţiilor decente de trai, îşi permit procurarea unor bunuri şi a produselor alimentare. Însă, această prestaţie are şi unele efecte negative deoarece, persoanele aflate în situaţii de dificultate sunt mai puţin informaţi despre prevederile Legii cu privire la Ajutorul Social şi astfel gradul de solicitare a acestora este mai redus, alţii cheltuiesc banii primiţi din partea statului pentru băuturi alcoolice, ţigări, neavînd grijă de copii lăsîndu-i să trăiască în condiţii mizere. Cea mai gravă problemă este însă, că beneficiarii devin dependeţi de această prestaţie şi aşteapă doar ajutor din partea Statului, refuză să-şi caute un post de muncă. Cu cît perioada de acordare a ajutorului social este mai mare cu atît benefiarii de ajutor social devin mai dependenţi şi nu doresc să contribuie cu nimic pentru a ieşi din impas.
În raionul Dubăsari în primul trimestru a anului 2014 s-a acordat ajutor social în sumă de 629 729 lei și ajutor pentru perioada rece a anului 376 000 lei, pentru 535 familii.
Amintin că ajutorul pentru perioada rece a anului s-a acordat pentru perioada noiembrie 2013 - martie 2014 și a constituit suma de 250 lei lunar, pentru fiecare familie ce beneficiat de această prestație.

Zinaida STASEV - specialist principal pentru administrarea ajutorului social

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Monitorizarea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta