Harta site-ului
Ajutor
Moldova - plai pitoresc...
Moldova - plai pitoresc...

Zilele acestea în, raionul Dubăsari, a fost în vizită un grup de investitori din cadrul Asociaţiei Obşteşti “OPERAE LIFE din Italia. Preşedintele asociaţiei date este Doamna Laura BELLOMOLI care, cu o deosebită generozitate, a investit sume financiare enorme pentru reparaţia capitală în gimnaziul "Anatol Codru", Molovata Nouă. Pe lângă faptul că au avut o vizită oficială, ce ţine de alocarea sumelor băneşti în scopul dezvoltării comunităţii Molovata Nouă şi anume în gimnaziul din comună a mai urmărit scopul de a verifica rezultatul lucrărilor care s-au realizat în gimnaziul "Anatol Codru", Molovata Nouă.
În cadrul vizitei au mai fost organizate excursii prin locurile pitorelti din Republică şi, respectiv, din raionul nostru. Toţi membrii Acociaţiei au rămas fascinaţi de frumuseţea plaiului nostru. Am vizitat Orheiul Vechi şi muzeul, mănăstirea Butuceni, casa - muzeu din Butuceni, biserica din localitate, Pensiunea "Fata Morgana" din Molovata şi au fost încântaţi de expoziţia de tablouri veritabile efectuate de ranumiţi pictori din diverse ţări şi, desigur, de beciul construit în piatrăa stâncii. Un moment culminant pentru Dumnealor a fost deplasarea cu podul plutitor peste bătrânul Nistru din Ţara noastră în Ţara noastră, s-ar părea straniu, pentru cei ce nu cunosc geografia Moldovei, dar anume aşa este.
Ghidul şi tragucătoarea pentru grupul de italieni s-a oferit a fi Doamna DIMA Maria, locuitoarea satului Molovata Nouă care de 18 ani munceşte în Italia. Marele merit îi aparţine anume Dumneaei pentru faptul că a reuşit să convingă Preşedintele Asociaţiei Obşteşti “OPERAE LIFE”, Doamna Laura BELLOMOLI să investească printr-un grandios gest un proiect în valoare de 85 % din suma totală a întregului proiect.
Doamna Dima a demonstrat prin acest gest civic înaltă recunoştinţă, responsabilitate, verticalitate morală faţă de concetăţenii săi şi totodată faţă de generaţia în creştere care se numeşte urmaşi.
Prin intermediul paginii Direcţiei Învăţământ General, Dubăsari, aducem mulţumiri Doamnei Dima Maria, Doamnei Laura BELLOMOLI şi tuturor membrilor Asociaţiei, preşedintelui raionului, Domnului Grigore Policinschi, Consilierilor raionali, Primarului de Molovata Nouă, Domnului Gazea Oleg pentru oportunitatea oferită în numele copiilor.
                                  Violeta Nakai - Tolstenco, şef Secţie politici educaţionale şi management economic, Direcţia Învăţământ General Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Moldova - plai pitoresc... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta