Harta site-ului
Ajutor
Moldova-Italia, instruiri în domeniul antreprenoriatului social
Moldova-Italia, instruiri în domeniul antreprenoriatului social

La data  de 04 aprilie 2018,  între Cancelaria de Stat a Republicii Moldova și Direcția Generală pentru Politici de Imigrare și Integrare a Ministerului Muncii și Politicilor Sociale  a Republicii Italiene, a fost încheiat un acord de colaborare.
Acordul presupune consolidarea capacităților instituțiilor de resort din Moldova, antrenate  în gestionarea fluxurilor migratoare la nivel central și local, pentru a atrage și a facilita investițiile diasporei Republicii Moldova și pentru întoarcerea migranților.
Pe durata desfășurării proiectului vor fi realizate activități precum:
1. Cursul de formare privind modelele antreprenoriale și de afaceri sociale în Italia și Moldova, destinate cetățenilor moldoveni cu reședința în Italia și migranților moldoveni care se întorc în țară;
2. Vizită de studiu și atelier de lucru în Italia privind modelele de antreprenoriat social;
3. Business Roadshow în Moldova în scopul  obținerii cunoștințelor directe a mediului de afaceri moldovenesc, cu referire în special la sectorul antreprenoriatului social;
4. Campanie de informare în Italia și Moldova privind oportunitățile de afaceri, oportunitățile de investiții și înființarea de întreprinderi în economia Republicii Moldova.

Termenul limită de selectare a candidaților este 22 iunie 2018. Cursurile vor fi susținute în limba engleză și italiană și vor avea loc atât în Moldova - Chișinău, cât și în Italia - Veneția.  Pentru a putea participa la concursul de preselecție, candidații vor trece un test scris pentru a analiza competențele antreprenoriale, după care va urma proba de interviu.
Proiectul se va încheia în luna octombrie 2018, cu o conferință finală care va avea loc în Moldova, având drept scop informarea rezultatelor din cadrul acestui proiect. Reprezentanții diasporei și migranții reîntorși cu cele mai avansate idei antreprenoriale vor fi invitați să-și prezinte experiențele proprii.
Victoria TURTA,
specialist AOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Moldova-Italia, instruiri în domeniul antreprenoriatului social - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta