Harta site-ului
Ajutor
”MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ”, ediţia 2011
”MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ”, ediţia 2011

Miercuri, 7 decembrie, Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI a participat în cadrul evenimentului de promovare a eficienţei energetice şi energiei regenerabile ”MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ”, organizat de Ministerul Economiei în comun cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică.

Evenimentul este la prima ediţie, este un eveniment de anvergură, care se va desfăşura anual, şi va promova iniţiativele de succes din domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice, va sensibiliza opinia publică despre importanţa diversificării surselor energetice, va motiva partenerii naţionali, locali, sectorul privat, să demareze noi proiecte în domeniu.


În condiţiile scumpirii resurselor energetice tradiţionale, de care Republica Moldova nu dispune şi pe care le importă practic integral, Guvernul Republicii Moldova şi-a asumat angajamentul de a reforma sectorul energetic prin sporirea securităţii energetice, diversificarea surselor de energie, creşterea nivelului de eficienţă energetică şi atragerea de investiţii în domeniu. Până în anul 2020, cca 20% din balanţa energetică urmează a fi asigurată din surse alternative de energie, iar primii paşi în acest sens au fost întreprinşi în acest an prin alocarea a 25 de milioane de lei din Bugetul de stat pentru programe de sporire a eficienţei energetice în instituţiile publice. În anul 2012, această sumă va creşte până la 180 de milioane de lei, fiind creat Fondul pentru eficienţă energetică, iar finanţările vor putea fi accesate şi de mediul de afaceri.


MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ este parte a unei ample campanii sociale de promovare a surselor alternative de energie şi a eficienţei energetice, desfăşurată de Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu Uniunea Europeană şi PNUD Moldova.


La eveniment au participat peste 200 de persoane - beneficiarii proiectului, autorităţi publice de resort, companii producătoare şi furnizoare de utilaje pentru încălzire pe bază de biomasă. Seara a fost deschisă cu discursuri ale Preşedintelui interimar dl Marian Lupu, reprezentantul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, PNUD Moldova, dna Kaarina Immonen, şi şeful Delegaţiei Comisiei Europene, dl Dirk Schubel.


Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a avut întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor şi societăţii civile din Republica Moldova care se ocupă cu implementarea proiectelor din domeniul dat.


În cadrul evenimentului au fost înmânate patru distincţii – pentru realizări în domeniul eficienţei energetice, în dezvoltarea producerii de energie eoliană, solară şi din biomasă. Începând cu anul 2012, vor fi oferite şi premii pentru instituţii, companii şi persoane fizice pentru contribuţii semnificative în producţia, transmiterea, distribuţia şi consumul eficiente energetic, dezvoltarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile, tehnologiilor şi eficienţei energetice.


Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Hotelului Leogrand, începând cu ora 17.30.


Ec. Racoveţ
sp. pr. în probleme relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

”MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ”, ediţia 2011 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta