Harta site-ului
Ajutor
Moldova, țară de vis
Moldova, țară de vis

„Moldova este țara mea,
Moldova este lacrima,
Este dor dar și uitare, 
Este cumpete și floare”
Încărcată de o istorie zbuciumată, Moldova este țara care și-a câștigat demnitatea prin lupte și războaie. Niciodată nu a cedat în fața dușmanilor ei, iar idealul locuitorilor acestui pământ mirific a fost neatârnarea față de orice interes străin.
Sursele istorice ne demonsrează că în timpul lui Bogdan (1359 – 1365) sunt respinse încercările de hegemonie la est de munții Carpați, astfel regele Ungariei, Ludovic I, este nevoit să recunoască independența statului medieval Moldova, cu capitala la Baia.
Statul moldovenesc medieval, format în anul 1359 în teritoriul istoric al Daciei nord-estice, numit de Dimitrie Cantemir „Molis-dava”, a avut toate caracteristicile unui stat suveran: domnie (administraţie), populaţie, teritoriu, hotare, sistem fiscal-vamal, suveranitate.
Toate acestea și încă multă altă informație este expusă la activitățile extrașcolare cu privire la marcarea a 660 de ani de la întemeierea Țării Moldovei, care au avut loc în Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coșnița și Liceul Teoretic Holercani, dar urmează să se desfășoare și în alte instituții de învățământ general din raion. Scopul acestor activități este conștientizarea faptului că fiecare cetățean trebuie să cunoască istoria țării sale, să îi poarte cinste și respect.
Să ne iubim ȚARA! Să ne mândrim că suntem moldoveni!
 
Svetlana ISAICUL, șef Centrul metodic 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Moldova, țară de vis - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta