Harta site-ului
Ajutor
Modernizarea procedurii de actualizare a listelor electorale de bază
Modernizarea procedurii de actualizare a listelor electorale de bază

În conformitate cu programul de activitate al Comisiei Electorale Centrale, pe data de 16.02.2012, în incinta sălii de şedinţe a Consiliului raional Criuleni s-a desfăşurat un seminar de instruire al secretarilor Consiliilor locale din raioanele Dubăsari şi Criuleni, avînd drept scop şcolarizarea acestora la întocmirea şi actualizarea listelor electorale de bază. În calitate de moderator la această activitate au fost dl S. Iaţco, consultant superior CEC şi dl M. Postu facilitator IFES. De către domniile sale a fost prezentată informaţia ce ţine de procedurile de actualizare a listelor electorale de bază, eliminarea erorilor din listele electorale şi transmiterea acestora la CEC.

Seminarul a avut un impact pozitiv asupra celor prezenţi, deoarece au fost aduse la cunoştinţă şi au fost prezentate tehnici moderne de perfectare, actualizare şi eliminare a erorilor din listele electorale de bază. Fiecare secretar al Consiliului local a primit un ghid şi un CD cu informaţia necesară pentru perfectarea listelor electorale în corespundere cu normele legale.


Atenţionăm autorităţile APL de nivelul I, că în conformitate cu art. 39 (3) al Codului electoral acestea în fiecare an (după 1 ianuarie) precizează listele electorale la domiciliul alegătorilor şi cel tîrziu la 01 martie prezintă informaţia respectivă Comisiei Electorale Centrale.

Valeriu Berzan, Secretarul Consiliului raional

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Modernizarea procedurii de actualizare a listelor electorale de bază - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta