Harta site-ului
Ajutor
Modernizarea Bibliotecilor Publice din Republica Moldova
Modernizarea Bibliotecilor Publice din Republica Moldova

Miercuri, 23 mai 2012, va avea loc lansarea Programului Global Libraries în Moldova. Șirul de manifestări prilejuite de acest eveniment deosebit de important pentru viața culturală a țării se deschide cu Forumul „Modernizarea Bibliotecilor Publice din Republica Moldova" unde vor participa bibliotecari, specialiști IT, factori de decizie politică și financiară, etc.  TRM  http://www.trm.md/ro/social/bibliotecile-transformate-in-centre-informationale anunța vineri,  că  "ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi ministerul Culturii au semnat la 18 mai, un memorandum de parteneriat cu programul Global Libraries în Moldova”. Conform memorandului în următorii 2 ani bibliotecile publice vor fi modernizate, dotate cu calculatoare și acces gratuit la internet.  Proiectul este prevăzut pentru 2 ani, cu posibilitatea extinderii. La prima etapă vor fi modernizate 60 de biblioteci publice atât din oraşe, cât şi din sate, iar peste 300 de bibliotecari vor fi instruiţi în 5 Centre Regionale de Formare.
Directorul programului Global Libraries în Moldova, Evan Tracz a menționat că pentru participarea în proiect vor fi selectate câte 5-7 biblioteci din 8-12 raioane, iar scopul principal al programului este diversificarea serviciilor oferite de acestea.
Republica Moldova este a unsprezecea ţară acceptată în Programul Biblioteci Globale, finanţat de Fundaţia Bill și Melinda Gates. Ţările care au început realizarea proiectului înaintea noastră: Chile, Mexico, Botswana, Lithuania, Letonia, Romania, Ucraina, Poland, Bulgaria şi Vietnam deja au acumulat o experienţă bogată şi au reuşit să scoată bibliotecile pe altă traiectorie de dezvoltare.
La eveniment sunt invitate să participe, şefa Direcţiei Cultură şi Turism şi specialistul principal.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Modernizarea Bibliotecilor Publice din Republica Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta